Loading

Tarım E-pazaryeri Sitesi Nedir?

Dünya değişiyor. Teknolojiyi kullananlar kazanıyor. Peki, çiftçi bu yeni düzende nerede olacak? Mahsullerinizi dünyaya duyurabilmeniz için tarım e-pazaryeri sitelerinin vakti geldi.

Teknolojiyi kullanan çiftçi kazanıyor. Yenilikçi çiftçi.

Eşimin babası elma üreticisi. Yılda bir kez hasat alabildiği bir gelir kaynağı var. Yıl boyunca çapalama, sulama, gübreleme, ilaçlama, budama işleri ile uğraşıyor. Hasat zamanı kısıtlı bir süre. Hızlı olması lazım. Bu yüzden bütün yıl ailesiyle devam ettirdiği iş için elma toplama zamanı geldiğinde işçi çalıştırmak zorunda kalıyor. İşçi ücreti ödüyor, ekipmanları eskiyor onları yeniliyor. Mazotu ayrı, gübresi ayrı, ilacı ayrı masraf çıkarıyor. Bütün bunları yaptıktan sonra hasat zamanı geldiğinde emeklerinin karşılığını almak istiyor doğal olarak. 

Elma toplandıysa köye tüccarlar geliyor ve onların değer biçtiği fiyat üzerinden pazarlık yapılıyor. Elmanın fiyatı birkaç tüccarın dilinin ucunda oluyor. Halbuki alıcı çok. Yurtiçi ve yurtdışından alıcılara direkt olarak ulaşabilse, daha çok kazanabilecek. Sonraki yıla borçla başlamak zorunda kalmayacak. Hele bir de ihracat yapabilse ne güzel olur. Hem kendisi kazanır hem ülkemiz kazanır. Bu bizim ailemiz ve biz biliyoruz ki; ülkemizde bu durumda çok fazla çiftçi var.

Korona günlerinde evimize kapandığımızda hayatımızı devam ettirmek için en önemli şeyin gıda olduğunu gördük. Gıdayı üretenleri korumamız lazım, desteklememiz lazım. Dünya değişiyor. Teknolojiyi kullananlar kazanıyor. O halde çiftçilerimiz de bu dönüşümün içinde kendilerine yeni bir yer edinmeli. Üretici ile alıcının aracısız olarak buluşabildiği tarım e-pazaryeri kavramı hayatımızda artık.  

Kendi ailemizden yola çıkarak toptanmanav.com tarım e-pazaryeri web sitesini kurduk. Üreticilerimiz ürün bilgilerini ve değer biçtiği fiyatı yurtiçi ve yurtdışı alıcılara duyurabilsin. Daha fazla alıcıya ulaşabilsin istiyoruz. Çiftçimiz kalkınsın, güçlensin. Toptanmanav.com hem Türkçe hem İngilizce olarak hizmet veriyor. İhracat yapmanız için size büyük bir fırsat sunuyor. Hadi, siz de teknolojiye ayak uydurun. Gelecek üreticilerimizden gelecek...

İlknur İntaş
Standart Üye / 1 Yazı / 8,8K Okunma

Matematik mühendisi. Android yazılımcı. 2 Çocuk annesi. Yeni girişimci.

Serapin 01 Kasım 2020 - 08:08:19

Yanıtla

Üreticinin, ciftçinin yanında olan, pazar sorunlarina çözüm getiren güzel bir platform oluşturulmuş, mahsüllleri e ticaret ile dünya ya tanıtıyorlar. Tebrikler 👏

Aylin 27 Kasım 2021 - 17:30:01

Yanıtla

Evet, haklısınınız çok doğru tespitler, bu siteyi hiç duymamıştım. Biz genelde ÇiftçidenEve siteni kullanıyoruz.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST