Loading

Fikrinizin Kitle Fonlaması İçin Doğru Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız?

crowdfunding

Kitle fonlamasının en ilgi çekici özelliklerinden biri, herkesin bu sistemden faydalanabiliyor olmasıdır. Çoğu kitle fonlaması platformu, kullanıcıların birkaç basit adımda projeleri için finansman sağlamak adına kampanyalar oluşturmasına izin verir.

Ancak kitle fonlamasında bazı zorluklar vardır ve başarı garantisi yoktur. Kampanyanıza başlamadan önce bir planlama yapmak hedeflerinize ulaşma şansınızı artırmanıza yardımcı olabilir.

Kitle fonlamasının fikriniz için en iyi kaynak yaratma yöntemi olup olmadığını belirlemek için kendinize şu soruları sorun:

Bir İş Planınız ve Ürün Prototipiniz Var mı? 

Başarılı bir kitle fonlaması kampanyası için, insanların neye ve neden yatırım yaptıklarını anlamaları için projenizle ilgili ayrıntıları net bir şekilde iletmelisiniz. Bu nedenle, yatırımcılara fikrinizin neden başarılı olacağını gösterebilmeniz için ayrıntıların üzerinde çalışılması önemlidir.

Ürün veya Hizmetinizi Benzersiz Kılan Nedir? 

Ürününüzü veya hizmetinizi benzersiz kılan özellikleri net bir şekilde ifade etmek, yatırımcıları girişiminizi finanse etmek için heyecanlandıran çarpıcı bir kampanya oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Ürün veya Hizmetinize Talep Var mı? 

Çoğu kitle fonlaması desteği, ürününüzü satın almak veya hizmetinizi kullanmak isteyen kişilerden gelir, bu nedenle kaç potansiyel müşteriniz olduğunu bilmeniz gerekir.

Ne Kadar Paraya İhtiyacın Var? 

Toplamda, insanlar kitle fonlaması yoluyla dünya da milyarlarca dolar topladılar. Bununla birlikte, başarılı bir kitle fonlaması kampanyasının topladığı ortalama miktar 7.000 $ 'dır . Finansmana ihtiyacınız varsa, kitle fonlaması para toplama stratejinizin bir parçası olabilir, ancak sermayenizin tamamı için buna güvenmemelisiniz.

Yatırımcılara Ne Sunabilirsiniz? 

Bağışa dayalı bir kampanya yürütmediğiniz sürece, yatırımcılarınız karşılığında bir şey bekleyecektir. Yatırımcılara ne tür cazip ve teslim edilebilir ödüller sunabileceğinizi iyi düşünün.

Bu soruları cevaplayabilirseniz eğer bir kitle fonlaması kampanyası oluşturmaya hazırsınız. Değilse, fikrinizi geliştirmeye devam edin veya alternatif finansman kaynaklarını düşünün.

 

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 293 Yazı / 423,6K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST