Loading

Yeni Dünya Düzeninde Zengin Olmanın Yolları

Zengin olmanın bir tek yolu yoktur, bir çok yolu vardır. Zengin olan insanların yöntemleri farklı, düşünceleri aynıdır.

Yeni Dünya Düzeninin neresinde yer alacağımıza karar verelim.

Sevgili okurlarım,

Uzun bir aradan sonra tekrar sizlere kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugün yazımda sizlere kısa, basit anlatımlı bir yazımı paylaştım. Hepimizin bildiği fakat okuya okuya daha çok farkındalık kazandığımız bir makaleyi kaleme almanın gururunu yaşıyorum. Uzun lafın kısası, hanıma seçimlerden önce sıfır km bir araç aldım. Aracı almamın asıl sebebi param erimesin. Kendime değil hanıma almamın sebebi hanım toplasan yılda 3-5 bin km yol anca yapar. Hem araba daha az yıpranır kolay satarım hem de hanımın gönlü olur. Yani bir taşla iki kuş misali... Tekrardan para yapmaya başladım ama elimdeki rakamla kısa vadeli yatırım yapmak gerçekten zor... Evet arsa vs alabilirim ama beklemek istemiyorum nihayetinde Nakit paranında açamayacağı kapı yok. Bende fırsatları kaçırmamak için sınırlı bir sermayemiz varsa güvenilir arkadaş çevresiyle ortak al-sat yaparak bu şekilde bir yatırımla kısa vadede paramızı enflasyona karşı koruyabileceğimizi hatta para kazanabileceğimizi yaşayarak gördüm. Bu tecrübelerimi siz değerli okurlarım ile paylaşmak istedim. Buyurun başlıyoruz...

Enflasyonu yüksek olan ülkelerde para biriktirerek(tasarruf ederek), paranızın değerini koruyamazsınız. Döviz, altın gibi yatırım araçlarıda paranızın değerini korumadığı gibi, paranızın değer kaybetmesine de yol açar. Zaten Türk Lirasında kalmanızda ekonomik intihar demektir.

Öncelikle uzun yıllar yaşayacağımız evi satın almamız gerekiyor. İkinci bir evi almamızda fayda var. Arsa yatırımları uzun vadede düşünülebilir. Kısa vadeli yatırımlar için ticari mallar, araç ve borsa yatırımı düşünülebilir. Faiz en son düşünülecek şeylerden biridir. En kötü yatırım aracıdır. Hiç bir şey bilmiyorsanız da, hiç yoktan iyidir. 

Paranız araç almaya veya istediğiniz arsayı almaya yetmiyorsa, güvendiğiniz arkadaşlarınızla ortak al-sat yapabilirsiniz. Bu yolla paranızı enflasyona karşı sadece korumuş olmazsanız aynı zamanda para kazanırsınız.

Makelemi sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim. Bol kazançlı bereketli günler dilerim.

Malik ÖZBEY
Standart Üye / 7 Yazı / 13,5K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST