Loading

Milyoner Olmak İçin 5 İpucu

Hepimiz mutlaka milyoner olma hayali kurmuşuzdur. Bunu kim istemezdi ki? Her ne kadar imkansız gibi görünse de bu o kadar uzak bir hayal olmayabilir.

Sana vereceğimiz tavsiyeleri takip et ve milyoner olma hayaline bir adım daha yaklaş...

1) Yazılı Bir Finansal Plan Geliştir

finans

Eğer bir finansal plan yazmayı denemediysen bir milyoner olmayı da beklememelisin. Çünkü bu planı hazırlamak seni para konusunda harekete geçmeye zorlar. Ayrıca hayalini gerçekleştirme yolunda sana iyi bir rehber de olabilir. 

Mali planlamacı Scott D. Hedgcock şöyle açıklıyor; "Daha güvenli bir gelecek için planlama yaparken vazgeçilmez iki girdi vardır; ne kadar paranız olduğu ve ne kadar para harcadığınız. Bu iki girdi hakkında vurgulamak istediğim temel nokta, ikisinin de ne kadar büyük olduğuna bakılmaksızın tüm finansal planlama için kesinlikle temel olmaları. Tecrübelerime göre, doğru yoldakiler ile yanlış yoldakiler arasındaki en büyük fark, mali durumları için bir plan tasarlamada harcadıkları zaman ve çabanın miktarıydı".

2) Odak Noktanı Gelirini Artırmaya Yönlendir

odak

Çok satan yazar ve uluslararası konuşmacı olan Grant Cardone, 21 yaşında borçlu durumdayken 30'lu yaşlarında kendinden bir milyoner yarattı. "Gelirim ayda 3.000 dolardı ve dokuz yıl sonra ayda 20.000 dolar oldu.Geliri artırmada ilk adım; artışlar ve bunların tekrarlanmasıdır. Paranı izlemeye başla ve gelirini kontrol altına al. Bu seni fırsatları görmeye zorlayacaktır."

3) Tasarruflarını Otomatikleştir

tasarruf

Maaşının bir kısmını vergi olarak devlete ödersin bu para eline hiç geçmez. Aynen bu şekilde düşünerek maaşının belli bir bölümünü vergi öder gibi hiç eline geçmeyecek şekilde hesabına yatırabilir veya bir yatırıma ayırabilirsin. 

4) Bilgi ve Becerilerini Yükselt

bilgi

Günde en az 30 dakika faydalı yazılar okumak sana ne kaybettirir ki? Otobüste veya bir sıra beklerken bunu yapabilirsin. 22 yaşında milyoner olan Tucker Hughes, "Sadece kendi alanında usta olmanıza gerek yok; finansal, politik veya sporla ilgili olsun, herhangi bir konuda konuşabilecek yetenekli bir dahi olmanız gerekir. Her şeyden önce öğrenme peşinde koşun."

5) Krediyi Bırak

kredi

Dünyanın en zengin halkının tutumlu olduğu yaygın olarak bilinmektedir. Tasarımcı ve lüks eşyalara aşırı harcama yapmazlar. Kupon kullanırlar, mütevazı evler ve araçlar satın alarak imkanlarının altında yaşadıkları bilinir. Ayrıca, kredilerini az miktarda kullanarak borçlarını kontrol altında tutmalarıyla da tanınırlar.

6) Kendini Milyonerler ile İlişkilendir

isadami

Steve Siebold, "Sizden daha başarılı olan insanlara maruz kalmak, düşüncenizi genişletme ve gelirinizi yakalama potansiyeline sahip. Birlikte çalıştığımız insanlar gibi oluyoruz ve bu nedenle kazananlar kazananları çekiyor."

 

Kaynak: entrepreneur

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST