Loading

Dropshipping bitti mi ? 2020'de hala stoksuz E-Ticaret yaparak para kazanabilir misiniz ?

Dropshipping hala uygulanabilir bir iş modeli mi ?

Dropshipping

Dropshipping bitti mi ? 2020'de hala stoksuz E-Ticaret yaparak para kazanabilir misiniz ?

dropshipping ile ilgili görsel sonucu

Dijital Girişimciler sıklıkla iş modellerindeki karlılığın belirsizliği yüzünden rahatsız oluyorlar. Teknolojinin gelişmekte olduğu hız ile birlikte artık hem bir umut ışığı var hem de yeni dijital iş modellerinin kısa ömürlü olduğuna dair katı bir anlayış var.

Peki NEDEN ?

Teknoloji iki taraflı bir kılıçtır: bir tarafı kullanıcıya yarar sağlar ve işini yönetmede yeni yollar kazandırır; Ancak aynı zamanda, yenilerini yarattığı an eski metotları hafızadan siler. Örneğin; Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) 10 yıl kadar önce oldukça kolaydı. Ama şimdi Google zaman içinde yüzlerce güncelleme yayınladığı için website sıralama metodu tamamen değişti.

Benzer şekilde Google AdSense, Chitika ve BidVertiser gibi tıklama başına maaliyet (CPC) metotlarının modası geçti. Şimdi artık yerel reklamlar ve içerik keşif platformları bu metotların yerini alıyor. Kısacası, sen onları edinmeye karar verdiğin zaman çoğu iş modelinin modası geçecek.

Google’ın verilerine göre Dropshipping hala popüler mi ?

Geçen yıl düşüş yaşamasına rağmen hala yoluna güçlü bir şekilde devam ettiğini görebilirsiniz. Amerika Google trendlerini kontrol ederseniz çoğu insanın dropshipping terimini Google’da arattığını görebilirsiniz.

Grafik 5 yıllık datayı ve son bir kaç yılda Dropshippingin ne kadar popüler olduğunu gösteriyor. Grafik ayrıca Dropshippingin AliExpress’den önce de popüler olduğunu gösteriyor.

Stoksuz E-Ticaret’in olumsuz tarafları

Stoksuz E-Ticaret’in büyüme hızını yavaşlatan bazı faktörler

. Uzun kargo süreleri
. Yüksek Maliyetler
. Müşteri destek eksikliği
. Para iadesinin uzun sürmesi
. Ürün kalitesinin düşük olması
. Satıcıların amatörlüğü

Gerçek E-Ticaret işi müşteriyi memnun etmelidir. Ancak olay Dropshippinge gelince kâr için müşteriler göz ardı ediliyor. Aslında dropshipping yapan çoğu kişi ürünleri için çoğunlukla Shopify mağazasını kullanıyor. Ürünlerini sosyal medya reklamları aracığıyla sattıkları için mağazalarının yüksek standartlarda kalmasına odaklanmıyorlar.

Genellikle ürünü müşteriye sadece bir kere aldırma eğilimindeler. Bu da düşük müşteri deneyimine ve çoğunlukla da bütünüyle iş modeline olan güveni azaltıyor.

Peki bunun ilacı nedir?

Çözüm basit. Müşterilere saygılı davran. Hala başarılı olan ve yüksek marjlarda dropshipping ürünleri satan bir çok mağaza var. Örnek verecek olursak Bluecrate.com, wish.com.

 

Bazı Dropshipping mağazaları neden daha başarılı ?

Bazı Dropshipping mağazalarının diğer mağazalara göre başarılı olmasının en önemli nedeni müşteri odaklı olmalarıdır. Müşterilerine öncelik verirler ve tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırlar. Evet belki düşük marjlarda ürün satıyorlar ancak bunu müşterilerin daha hızlı geri ödeme almalarını ve tüm sorularında yardımcı olarak telafi ediyorlar.

Bu yüzden eğer 2020 yılında Stoksuz E-Ticaret iş modelini devam ettirmek istiyorsan müşterilerine öncelik vermelisin.

 →Özetleyecek olursak Stoksuz E-Ticaret hala kârlı bir iş modeli ve herhangi bir kişi onu akıllıca kullanarak büyük kazançlar elde edebilir.

 

Hakan Dikbakan
Standart Üye / 4 Yazı / 13,8K Okunma

İkinci Dil Edinimi Ve Dil Psikolojisi , E-ticaret , Girişimcilik, Finans ve Dijital Pazarlama. Amazon-Ebay-AliExpress FBA&Dropshipping&Retail Arbitrage E-Ticaret modelleme, ELC Trade kurucusu ve Dijitalcevirmen.com Kurucu Ortağı.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST