Loading

Kendi İşini Kurmak İstiyorsan Önce Kendine Neden Diye Sor

Kendi işini mi kurmak istiyorsun? O zaman bu yazıyı mutlaka okumalısın...

Kendi işini mi kurmak istiyorsun?

Çoğu girişimci işini kurmak ve büyütmek için bir çok risk alsa da asla başarılı bir girişim kuramazlar. Ancak bazıları aynı riskleri alarak başarılı olurlar. Peki bunun nedeni nedir?

İkisinin arasındaki fark ne kaynak yetersizliği ne de azim ve destek eksikliğidir. Temel nedeni girişimcilerin ilk aşamada başarılı bir iş kurma istekleridir.

Refah Seviyenizi Yükseltmek

Eğer gerçekten refah seviyenizi yükseltmeyi hedefleyen bir girişimciyseniz, sadece küçük bir işletme kurabilirsiniz bir start-up değil. Restoran,kahve dükkanı,oto galerici ya da otel gibi küçük işletmelerin start-uplara göre yatırımın kârlı geri dönüşü daha muhtemeldir.

Kanınızı,gözyaşınızı ve terinizi akıttığınız ilk ürününüzü çıkarttığınız gün tüm yaptığınız şey sadece hipotezi oluşturmaktır. Start-up, kilit varsayımlar onaylanana ve geliri müşterinin hayat boyu değerinden daha düşük maliyetle oluşturulana kadar bir işletme değildir. Bu gerekli ekipmanları satın almak ve personel istihdam etmek için ödeme almaktan daha karışık ve risklidir.

Ayrıca, ürününüzü kullanan,tavsiye eden ve ödeme yapan ilk kullanıcıların sayısı kayda değer seviyelere ulaşma yolunda ilerlerken, diğer aşamaya geçmek için gereken taahhüt olağan dışıdır. Tecrübe ve doğru destekle işletmenin net bir şekilde çalışması ve istikrarlı bir şekilde büyümesi sayesinde büyük liderlerle güçlü ve küçük bir işletme vakfı oluşturabilirsiniz. Ancak, eğer bir start-up yönetiyorsanız, tecrübeniz ve kaynaklarınız ne olursa olsun girişimin başarısı için tam bir taahhüt gereklidir.

Etki Yaratmak

Girişimcilerin kendi toplumlarında,sanayilerinde ya da dünyada etki yaratabileceği bir çok yol vardır. Açıkçası, insanların hayatlarında farklılık yaratacak başarılı bir girişim kurmak tek yoldur ama eğer bu yol, start-up kurmanın arkasındaki asıl nedenlerden birisi ise çoğunlukla etki yaratmanın en kötü yoludur.

Bunun yerine, sana markanı ve kitleni büyütmende yardım edecek faydalı içerikler yazarak kendi alanında uzman olmayı düşün. Neil Patel ortakları Kissmetrics, Crazy Egg ve diğerleri ile herhangi bir start-up başarı hikayesine sahip olmadan önce bir pazarlama uzmanı olarak dünya çapında bir marka yarattı.

Fırsatı kaçırma korkusu mu? Hemen işini kur!

Gerçekten tutkulu girişimciler değerli bir start-up kurmak için fırsatları kaçırmaktan korkmalı. Ancak, eğer amaç ‘‘Start-up Kur’’ kutucuğuna bir işaret koymaksa, çok fazla kaynak harcamaya hazır ol özellikle de eğer programlama geçmişin yoksa.

Müşteri röportajlarından nitel ve nicel kontrol testlerini yönetmeye, MVP’yi (Minimum Viable Product : Minimumda Çalışan Ürün) üretmeye, müşterilerle yüzlerce saat konuşmaya, işe alma ve takımı yönetmeye kadar sabır ve sürekli yineleme ile en az iki yıllık ve altı rakamlı çeke yatırım yapmayı düşünün.

Ya da bunun yerine, start-up için para ve tutkunuz varsa, şirkette hissesi olan danışman, yatırımcı veya mentor olarak yolculuğun bir parçası olma fırsatı elde ederken başlamak ve büyümek için gerekli kaynaklara sahip olan kendini adamış start-up kurucuları edinmeyi düşünün.

Özetle, eğer sadece hayat boyu girişimciyseniz, start-uplar refah ve etki yaratmanın en garantili yoludur. Bugünün bir çok başarı hikayesi ömür boyu bir gecede kazandıkları başarıyı artırmak için on yıllarca kazanılan küçük kazançlar elde etti. Kilit nokta uzun ömürlü olma ve insanların hayatlarında somut farklılıklar yaratacak çözümlere odaklanmaktır. Gerisi kendiliğinden gelir.

Hakan Dikbakan
Standart Üye / 4 Yazı / 13,9K Okunma

İkinci Dil Edinimi Ve Dil Psikolojisi , E-ticaret , Girişimcilik, Finans ve Dijital Pazarlama. Amazon-Ebay-AliExpress FBA&Dropshipping&Retail Arbitrage E-Ticaret modelleme, ELC Trade kurucusu ve Dijitalcevirmen.com Kurucu Ortağı.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST