Loading

Kitle Fonlamasına Yatırımcıdan Rekor Talep!

afiş

Paya Dayalı Kitle Fonlaması sistemini Türkiye’de hayata geçiren ilk platform olan fonbulucu.com’un çıkış kampanyası PromoSEED Biyoteknoloji A.Ş. Akıllı Bakteri Teknolojisi, yatırımcıdan gelen rekor taleple bir başarı hikayesi yazdı. Kampanya fonbulucu.com Invest platformunda sadece 16 gün yayında kalarak 292 yatırımcıdan hedeflenenin neredeyse iki katı tutarında toplam 418.325 TL talep topladı. Kampanyaya yapılan ortalama yatırım tutarı ise 1.216 TL olarak gerçekleşti.

Sermayeyi tabana yaymak amacıyla yeni nesil bir finansal sistem olarak geliştirilen Paya Dayalı Kitle Fonlaması hızlı başladı. fonbulucu.com, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’dan 8 Nisan 2021’de aldığı lisans sonrası sistemi Türkiye’de hayata geçiren ilk platform olarak bir başarı hikayesine imza attı.

fonbulucu.com’un 11 Mayıs 2021 tarihinde ülkemizin ilk Paya Dayalı Kitle Fonlama kampanyası unvanıyla başlattığı  PromoSEED Biyoteknoloji A.Ş. Akıllı Bakteri Teknolojisi projesi, katılan 292 yatırımcı sayesinde çok kısa bir sürede hedeflenenin iki katı oranında fon toplamayı başardı. 60 gün planlanmasına rağmen sadece 16 gün yayında kalarak başarıyla sonuçlanan kampanya, 25.05.2021 tarihi saat 16.25 itibari ile 292 yatırımcıdan toplam 418.325 TL talep topladı. Bir başka memnuniyet verici konu ise bu talebin %12,06 ’sının dokuz farklı ‘Nitelikli Yatırımcı’dan gelmesi idi. Kampanyada yatırımcıların ortalama yatırım tutarı 1.216 TL olarak gerçekleşirken dünya ortalaması olan 88 USD’nin üzerine çıktı.

Kampanya biter bitmez bir fon girişime yeni yatırım yapmak istedi

Para toplamanın yanında girişimlerin ulusal ve uluslararası görünürlüğünü de artıran sistem sayesinde kampanya sonunda bir fon girişime 250.000 TL yatırım yapmak istediğini bildirdi. Bu yeni yatırımla kampanyada yatırım yapan diğer yatırımcıların pay değerleri de bir anda artmış oldu.

Girişimlerini kurmak veya büyütmek için finansman arayan girişimcilerin, banka kredilerine, yüksek finansman maliyetlerine ya da borçlanmalarına gerek kalmadan girişimleri için kaynak bulabilecekleri bir platform olan fonbulucu.com; tarımsal üretim gibi çok önemli bir alanda faaliyet gösteren biyoteknoloji şirketi PromoSEED Biyoteknoloji A.Ş.’nin Akıllı Bakteri Teknolojisi ürününü çıkış projesi seçerek Türkiye’nin geleceğine yönelik duyarlılığını da kanıtladı. Tarım sektöründeki dışa bağımlı yüksek teknolojik ürünleri yerli ve ülkemiz şartlarına uygun olarak üreten PromoSEED Biyoteknoloji A.Ş., geliştirdiği teknolojiler sayesinde tarım girdilerinde ciddi bir azalış sağlamak, üretim ve verimliliği arttırmak üzere faaliyet gösteriyor. Şirket, aldığı yatırım ile büyümesini hızlandıracak ve ülke ekonomisine katma değer sağlayacak çalışmalarını artan bir ivmeyle sürdürecek.

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 290 Yazı / 416,3K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST