Loading

En Başarılı Başarısızlık Hikayeleri

Başarılı olmadan önce büyük başarısızlık yaşayan 10 Girişimci

başarı

Başarısızlık işin bir parçasıdır. Çok az sayıda girişimci, önce bazı büyük başarısızlıklar yaşanmadan başarılı olmuşlardır. Şu an tanıdığımız çok sayıda başarılı girişimci hayallerini gerçekleştirmeden önce büyük başarısızlıklar yaşadılar.

Evan Williams

Twitter'ı kurmadan önce Williams Odeo adında bir podcasting platformu geliştirdi. Ancak, kısmen, Apple’dan kısa bir süre sonra iTunes mağazasının podcast bölümünü açıklamasından dolayı girişim başarısız oldu.

Reid Hoffman

Hoffman'ı kurmadan ve PayPal ve Airbnb gibi büyük isimlere yatırım yapmadan önce Hoffman, sonuçta başarısız olan çevrimiçi bir buluşma ve sosyal paylaşım sitesi olan SocialNet'i yarattı.

Jeff Bezos

Amazon, internet çağının en büyük başarı öykülerinden biridir. Ancak Amazon bir dev haline gelmeden önce, şirketin CEO'sunun birkaç başarısız fikri vardı. En dikkate değerlerinden biri zShops isminde çevrimiçi bir açık artırma sitesiydi.

Akio Morita

Sony'nin ilk günlerinde, Morita’nın ürünleri bugün olduğu kadar popüler değildi. Aslında, ilk ürün pirinçleri yakan bir pirinç pişiricisiydi.

Momofuku Ando

Noodel(Erişte) işinde müthiş bir başarı yakalamadan önce, Ando'nun Japonya'da küçük bir ticaret şirketi vardı. Ancak 1948'de vergi kaçakçılığından mahkum edildi ve iki yıl hapiste kaldı. Daha sonra bir zincirleme reaksiyon iflasından dolayı bu şirketi kaybetti.

Tim Ferris

“The 4-Hour Workweek” in yazarı, çalışmalarını yayınlamayı kabul eden birini bulmadan önce yaklaşık 25 yayıncı tarafından geri çevrildi. Daha sonra en çok satan ünvanını aldı.

Peter Thiel

PayPal'a başlamadan ve Facebook gibi büyük isimlere yatırım yapmadan önce Thiel büyük bir varlık kaybetti. Clarium Capital, 7 milyar dolarlık varlıklarının yüzde 90'ını borsada kaybetti.

Christina Wallace

Quincy Apparel'ın eski kurucusu ve Startup Institute'deki mevcut Marka ve Pazarlama Başkan Yardımcısı olan Wallace, 2013 yılında şirket kapandığında, kendini gelmek önce üç hafta boyunca yatakta kaldı.

Sir James Dyson

 

Dyson her zaman elektrikli süpürgelerle ilgili iyi bilinen bir isim değildi. Aslında, Sir James Dyson'u 15 yıl boyunca harcama yaptı ve üzerinde çalıştığı torbasız bir prototip geliştirmek için tüm birikimlerini bitirdi. Başarısız olan 5,126 prototip geliştirdi.

Fred Smith

Her ne kadar hepimiz FedEx'in uygulanabilir bir iş modeli olduğunu bilmemize rağmen, Smith’in üniversite profesörü aynı fikirde değildi. Dünya devi iş fikrini sunduğu ödevinden kötü bir not aldı.

Başarı nihai değildir, başarısızlık da ölümcül olmaz. Önemli olan devam etme cesaretidir.

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST