Loading

Cowboy Ventures' ın Kurucusu Aileen Lee' yi Tanıyalım

Aileen Lee

Aileen Lee, Bloom Energy, Dollar Shave Club ve Rent the Runway gibi girişimlere yatırım yapan bir girişim şirketi olan Cowboy Ventures'ın kurucusudur. Cowboy Ventures bir kadın tarafından başlatılan ilk Ventures Capital firmalarından biridir. 

Aileen Lee 1970 yılında ABD doğmuştur. 1992 yılında MIT Sloan Yönetim Okulundan mezun olmuş ve Morgan Stanley’ de iki yıl finansal analist olarak çalışmıştır. 1997 yılında Harvard Business Schooll’ da MBA yaptı.

Lee, 1999 yılında Amerikan Ventures Capital Firması olan Kleiner Perkins katıldı ve Kleiner Perkins tarafından desteklenen RMG Networks' ün kurucu CEO'suydu. Lee, Kleiner Perkins'de 13 yıl çalıştı ve 2012'de girişim sermayesi fonu sağlayan firması Cowboy Ventures’ı kurmak üzere ayrıldı. 

2017 yılında Lee, teknoloji hukuku firmasında avukatlık ve danışmanlık yapan Ted Wang'ı şirkete ortak olarak aldı.

Cowboy Ventures, kadın liderliğindeki ilk risk (girişim) sermayesi sağlayan firmalardan birisidir.  Son altı yıl içinde, Cowboy Ventures üç büyük fon aldı ve 95 milyon dolara ulaştı.

Cowboy Ventures ile Aileen Lee, Dollar Shave Club, Accompany ve Tally Technologies dahil olmak üzere birçok erken aşama şirkete yatırım yaptı.  Silikon Vadisi'ndeki kadın kurucu ve yatırımcıların sayısının artırılmasının toplumdaki savunucusudur. 

2013 yılında Aileen Lee, 1 milyar dolarlık değerlerle büyüyen girişimleri ifade etmek için “tek boynuzlu at- Unicorn ” terimini kullandı. O zamanlar, Cowboy Ventures'ın kurucusu ve yönetici ortağı olarak bir yıl olmuştu ve ekibi bu büyük değerlere sahip şirketlerin nasıl ve ne sıklıkta ortaya çıkma eğiliminde olduğunu inceleyen etkili bir iç rapor hazırlıyordu. TechCrunch tarafından yayınlanan rapor bazı noktaları ortaya çıkardı. Sadece tek boynuzlu atların az bir kısmının temel bir pivot yaptığı, çoğu unicorn kurucusunun şirketlerini 30'lu yaşlarında kurduğu gibi..

 

Ekibinin araştırması, inceledikleri 39 Unicorn' dan sadece 2'sinin kadın kuruculara sahip olduğunu ve bu da teknoloji girişimlerinde çeşitliliği artırma konusundaki savunuculuğunu katalizleyen bir bulgu olduğunu ortaya koymuştur. Girişim destekli teknoloji ekosistemindeki kadınların temsilini arttırmaya adamış, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan All Raise' ın da kurucu üyesidir.

Aileen Lee'nin bu davranış modeli ile Girişimci Düşünce Liderlerinden birisidir. Kurucuları, yatırımcıları ve endüstri etkileyicilerini aynı merkezde toplarken onları paylaşmaya davet eder. Lee, Forbes'ı n Dünyanın En Güçlü 100 Kadını, Midas'taki En İyi Kadın Yatırımcılar 2018 listesinde ve 100’ den fazla Times listesinde yer aldı. 

 

Dilek Seferoğlu
Yönetici / 289 Yazı / 415,0K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST