Loading

İş-Yaşam Dengesini Geliştirmek İçin İpuçları

Özellikle girişimcilerin boş zamanları olduğunu hiç görmeyiz. Sıfırdan bir işe başlamak ve bu işi tutundurmak için tam zamanlı çalışma gerekir. Yine de herkesin bir özel hayatı, ailesi, hobileri de var.

1) İşveren

isveren

Elbette, şirkete fayda sağlayan yetenekleri için insanları işe alıyorsun ancak uyum için onları bir birey olarak da tanımalısın. Herkesin mahremiyetine saygı gösterirken ve gizli bilgileri kendine saklamalısın. Amacın olsun ya da olmasın, çalışanlar senin eylemlerini yansıtır. Geç saatlere kadar çalışmak ve tatil günlerinde çok fazla e-posta göndermek, davranışları ve şirketin kültürünü belirler. Bunun kendine, çalışanlara ve şirkete olumsuz etkileri ile karşılaşman mümkün.

2) Çalışan

calisan

Tüm başarılı organizasyonlar bünyesindeki insanlar sayesinde işler. Eğer her şey yolunda gidiyorsa bu herkesin rolünü oynuyor olmasıyla ilgilidir. Çalışanın yetenekleri, şirket için kritik öneme sahiptir. Çalışanın kendisini koruması da bu bağlamda önemlidir. Fiziksel ve zihinsel sağlık, genel iş-yaşam dengesi çalışanın sorumluluğundadır. Fazla çalışmanın da sonuçları vardır. O nedenle eğer çalışan durmak istiyorsa ona güvenilmesi gerekir. 

3) Her İkisi

ofis

İşveren veya çalışan ne olursan ol iletişim, iş-yaşam dengesi gereklidir. Çalışanın kendi ihtiyaçlarını savunması ve işverenlerin de çalışanı dinlemesi ve desteklemesi gerekir. Açık politikalar, beklentiler yardımcı olabilir ancak kişisel bağlantılar ve konuşmalar daha etkilidir. 

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST