Loading

Dijital Dünyanın Kişisel Markalaşmadaki Yansıması

Personal Branding

Kişisel Marka, kişinin kendisine vermiş olduğu değer, bu değeri başkalarının ve dış dünyanın da görmesini en iyi şekilde sağlamasıyla başlar.

 

Bu değere dayalı bir kimlik tanımlaması oluşturur.  İz bırakan her bir kişilik etrafına bir marka etkisi yaratır. Bu; kişisel marka olmanın getirisidir. Hayattaki bakış açınız, kendinizi ifade etme biçiminiz, ilgi alanlarınız, kendinizi nasıl yetiştirdiğiniz; marka olarak kendinizi nasıl konumlandırdığınızı belirler.

Bir örnekle anlatacak olursak; kişisel markalaşma konusunda hayatımızdaki ilk örnek ebeveynlerimizdir. Anne ve baba ile başlayan kişisel markaları tanıma sürecimiz; öğrenme süreçlerimiz geliştikçe, meraklarımız ve ilgi alanlarımız oluştukça genişler. Sonunda hem kişisel hem de kurumsal markalarla dolu bir hayat yaşarız. Bu da yaşadığımız düzeni yaratır. Seçtiğimiz kararları belirler. 

Kendini profesyonel bir marka olarak hayal eden her insanın kendisine sorması gereken  sorular vardır; 

 ‘’Eğer ben bir marka isem kendimi diğer insanlara en iyi şekilde nasıl anlatabilirim? ‘’En başarılı olduğum ve geliştirmeye açık olduğum yanlarım neresi? Fırsatlarımın ve tehditlerimin üstesinden nasıl geleceğim?  Öncelikle neye sahip olduğunuzu bilmelisiniz.

İnsanlar neden BENİ tercih etsinler?  Bunu ifade etmek, insanın kendisini ayna konumunda görmeye başladığında ileri görebilmeyi, hayal ettiklerini başarmaya başladığını ve gerçekleşme yolunda olduğunu gösterir. Kişinin rengi olmalı. Bu renge uygun yaşamalı. Kartvizitini yaratarak logonuzu  oluşturmalısın.

İyi bir marka, doğru bir bakış açısına sahip olmalı. Olayları olabildiğince en doğru şekilde yorumlayıp, her durumda en doğru konumlandırmayı bakış açısı ile belirlemek zorundadır. Ekonomik denge değişiklikleri, teknolojik yenilikler, dünya üzerinde yaşanacak bütün olaylara yaklaşımını farklı bakış açışı ile sergilemelidir.

Her markanın kişiliğini, o markanın duruşu belirler.

Duruşu ise pazardaki stratejisini ve yerini belirler. Bir markanın duruşu, kendisinin diğer markalardan ayrılmasını sağlar. Kişisel gelişimini kendi markana göre yaratmalısın. Kendi markan için hareket planını yapmalı ve hayata geçirmelisin.

Bir marka olabilmek için en önemli gereksinim İletişimdir. İnsanlar markalarına dokunmak, onlarla sözlü ilişkiye geçmesini ister. Doğru iletişim kanalları kurulduğunda ise marka ömürlük olur. Gündem ve Günceli takip etmeli ve trend olmayı istemelisin. Network ağını kuvvetlendirmelisin. Dijitalde olurken, doğru pazarlama kanallarını seçmelisin ki, senin bir etiketin olduğunu unutmamalısın. Anlık değil, süreli Sosyal Ağlarda olmalısın. 

Aynı zamanda toplumsal bağların gücünü de belirlemelisin. 

Değişime açık olmalısın. Kişisel gelişim aracı sensin. Gelişmeyen marka yok olur. Unutulur. Her birey birer işletmedir. Varlık olarak devam etmelisin. Doğru bir yol haritasında bıkmadan hareket halinde olmalısın.

Marka olarak,  insanların akıllarında kazınmak için yeni şeyler denemelisin. Yarının dünyası üretenin dünyasıdır.

Bunun için de her marka yenilikçi olmalı, kendini geliştirmeli ve deneysellikle bunu tecrübe etmek zorunda. Bu dünyada herkes birer Müşteri.

Reklamı doğru zamanda doğru temalı şekilde verdiğinde kazanırsın. Anlamsız şekilde verdiğinde sen kaybedersin. İnsanların sizi savunacağı bir konumlandırma yoluna gitmelisin.

Zorlukları sevmelisin. Rekabete hazır bir ruha sahip olmalı, bu dünyada bir hedefiniz olduğunu bilmelisin. Hedef kitleni iyi belirlemelisin. 

Taklitler, Orjinali bozmaz aksine güçlendirir. Güven verirsen, kalıcı olursun. Saygı görürsen, daha iyi bir gelir elde edersin. Araştırmacı gücünle, kendini ölçerek, aksiyon planını yap, imajını ve kelimelerin gücünü kullan, tutarlı ol, özgüvenli ve inisiyatif kullan.

Bu kadar zorluğu çektikten sonra ödülünü BAŞARI ile kendine vermiş olacaksın.

Unutma ; “Zekiler değil, değişen kazanacak”. TEDEX konuşmacı Erhan Erkut hocamızın sözünü de çok sevdiğim için sizlerle paylaşmak istedim.  

Bunları  gerçekleştirmek için yanında destek istiyorsan; bizimle irtibata geçmenizi öneriyoruz. 

Etiketler:
Müge Oralbay
Standart Üye / 17 Yazı / 19,3K Okunma

1982 yılında İstanbul ‘da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Marmara Koleji’nde bitirip ardından , Üniversiteyi Sinema TV Yapım Yönetim TV Programcılığı Bölümünden mezun oldu. Stajını Kanal D de Zaga programında Yapım Yardımcısı olarak tamamlamıştır. Değerli Duayen Prodüktör İzzet Öz’ün yanında, Yönetmen Yardımcısı olarak çeşitli klip çekimlerinde yer almıştır. Ardından Eski TV8 kanalında Packshot Programında Yapım Ekibinde ardından Elmavizyon TV de bir çok programın Yapım Sorumluluğunu üstlenmiştir. 2004 yılından itibaren Number One TV ve diğer kanalı Fashion TV Türkiye’de bir buçuk sene, ardından da iki buçuk sene boyunca Atv Kanalı’nda Yayın Sorumlusu olarak yer almıştır. 2009 senesinde Medya Sektörünün diğer kollarından PR – Medya İlişkileri Sorumlusu olarak Halkla ilişkiler ajansında çalışmaya başlamıştır. Sonrasında Magazin Portallarında Mekan Editörlüğü ve Magazin Dergilerinde moda editörlüğü yapmıştır. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Sertifika Programı, Bahçeşehir Üniversitesi Dijital Pazarlama Uzmanlığı Sertifika Programı, Temel Düzey Halkla İlişkiler ve Reklam Sertifika Programı, İş Zeka Yönetimi, Zaman Yönetimi, Kriz Yönetimi, Münazara ve Sunum Teknikleri, NLP Uzmanlık, Beden Dili, İnovasyon ve Liderlik, Sosyal Medya’da Liderlik, Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM), Kendimize ve Topluma Liderlik, Stratejik Planlama, Çatışma Yönetimi, Sosyal Girşimcilik, İmaj ve İletişim, Networking, Dijitalin Pazarlama İletişimindeki Yeri, İyi niyetli Reklamcılık, Viral Pazarlama 2.0, Sosyal Ağlarda Halkla İlişkiler ve Pazarlama ve SEO , Facebook , Instagram, LinkedIn ve bir çok eğitimlerini tamamlamıştır. Halen de güncel trendleri okuyup takip etmektedir. Bir çok haber portalında da uzmanlığını yazılarıyla Köşesinde yer vermiştir. 2012 senesinden itibaren Girişimciliğini farklı sektörlerden oluşan müşterilerin markalarını, sosyal medya ve yazılı basın ile bağlantılı olarak çalışmaktadır. Uzmanlığını İletişim ve Marka danışmanlığı yönetimi üzerine yapmaktadır. 2014 Aralık ayından bu yana Pazarlama, Halkla İlişkiler, Marka çerçevesiyle bir Türk şirketinde Proje Finans ve Yönetim Danışmanlığı şirketinde Stratejik İletişim Danışmanı ve Proje Ortağı olarak profesyonel bir şekilde devam etmektedir. Uzun bir süredir Girişimciliğini Bodrum’da yaşayarak çalışmaya devam etmektedir. İletişim Danışmanı- Dijital Pazarlama, Sosyal Medya ve Marka Uzmanı olarak küçük , orta ölçekli şirketlere danışmanlık vermektedir. Orta ve Büyük ölçekli şirketlere de bazı uzman olduğu alanda eğitimler hazırlamıştır. Uzman olduğu konularda Online Eğitimler vermek için çalışmalar yapmaktadır. Danışmak istediğiniz sorularınız İçin sosyal medya hesaplarından bana ulaşabilirsiniz .


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST