Loading

Aradığımız Cevaplar

Peki ne yapmalı? Cevabı bulmaya çalışmalı çünkü bu koca ömür cevapları ararken bulduklarımızdır.

Labirentin önündeki insanlar.

"Keşke herkes zengin ve ünlü olabilseydi; işte o zaman bunun cevap olmadığını anlayabilirlerdi" diyor Jim Carrey.

 Hayatınızın büyük bir bölümünde, ki bu çoğunlukla çocukluk dönemlerini kapsıyordur, ünlü olup herkes tarafından tanınıp etrafına imzalı posterler saçan bir zengin olmayı hayal etmişsinizdir. Dünyayı değiştirecek şeyler yapacağım demişsinizdir bir  gece uykuya dalmadan önce. Ya da en azından ülke çapında aileme ve kendime yetecek kadar varlığım olsun diye düşünmüşsünüzdür. Bu 'varlık'lar hiçbir zaman yetmez ama kimseye, hiçbir zaman tam anlamıyla doymaz kimse. Eh, işte herkes büyük şeyler hayal etmiştir çoçukluk döneminde böyle, yalan söylemeyeceğim ben de hâlâ çocuk sayılırım ve ben de hâlâ yaşadığım yere bir şeyler katabilen ünlü bir yazar olmayı hayal ediyorum. 

Ama bu hayal ettiğimiz çoğu şey, milyon yıllardır insanların hayal ettiği bu dünyayı değiştirebilecek çoğu plan, daha da kötüye götürdü fani yuvamızı. Kirletti, karmaşıklaştırdı, eskitti, tüketti. Hayvanları evcilleştirmeye o kadar odaklandılar ki hatta, insanlığın vahşileştiğinin farkında olamadılar. Bu sonu belli olmayan senaryolar yazılırken gerçekten savunulmaya değer küçük bir akımla karşılaştım. Minimalizm, her şeyi en aza indirgeme, her varlığı. Tabi bu varlıkların ne olduğu her insana göre değişir ama odak nokta sadelik. Bugün dünyada doğan onca yeniliğin içinde her geçen gün küçülmeye devam eden insanoğlu için bu gerçekten iyi gelebilir diye düşündüm. İyileşmek için çözüm olabilir. Kötü hırslardan kurtulmak için iyi bir yol bulmuşuzdur belki de. Çünkü hayallerimizi fark ettiysek, hep öne çıkmayı ve iz bırakmayı hedefliyoruz; sadece iz bırakmaya o kadar odaklanıyoruz ki, iyi mi kötü mü hatırlanmayı göz ardı ederek delip geçiyoruz belki de her şeyi. Belki bir şeyler arıyoruz, kim bilir ? 

Ne uğruna harcıyoruz sahi bu ömrü ? Neden buradayız diye sormayacağım, herkes için farklı bir neden vardır. Fakat neye adıyoruz bu milyon nefesi. Burada başlamıyor mu işte her şey, bunu sorduğumuzda ? Onca koşuşturma ve hedefler var fakat niçin ? Bu nokta kritik noktadır işte; önce hayallerimizden bahsettim, sonra olsa daha iyi olurlardan, şimdi ise neden oluyordan. Aradığımız bir şeyler var ve her çabamız bizi aradığımız cevaplara ulaştıracak sorular sorduruyor. Merak edilen bir şeyler var ve anlatmaya çalıştığımız her konu bizi nedenine itiyor, neden diye sormaya.

Peki ne yapmalı ? Cevabı bulmaya çalışmalı, çünkü bu koca ömür cevapları ararken bulduklarımızdır.

Bu cevapları; bir inşaat işçisi nasırlı parmaklarında, geçmişte yaşamış bir filozof tek sahip olduğu fıçıda, bir yaşlı çift kendilerini birbirine uzun uzun bakarken bulduklarında, bir öğretmen öğrencisinin gülüşünde, bir anne evladının tok karnında, bir profesör hayatını meraka adamış insanlarla dolu sınıfında, hayattan hiç umudu kalmamış biri de tam uçurumun kenarında bulabilir.

Olduğunuz konumun önemi yok bana göre, yaşadıklarınıza bir bakın, sonra yaşayabileceklerinize ve anlamaya çalışın. 

Çok karmaşık geldiyse size "Aradığımız Cevaplar" nedenini sormalısınızdır belki de. 

 

                                                İyilikle ve merakla kalın.

Aleyna Yenigün
Standart Üye / 4 Yazı / 14,7K Okunma

Öğrenci ve Video İçeriği Üretici. Sanat, felsefe, eğitim, kişisel gelişim, sağlık ve güzel olan her şeyi konu alan içerikler üretiyorum.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST