Loading

Hayatını Sıfırla

Hayattında pişmanlıklar, çok büyük hatalar, keşkeler mi var? Düzeltilemeyecek şeyler mi yaptın? Belki silemezsin hiçbirini ama hayatını sıfırlayıp, yeniden başlayarak kendine ve etrafındaki herkese bu iyiliği yapabilirsin.

Hayatta tek bir rota ve yol yok. Geri dönemeyiz ancak hayatı sıfırlayıp, yeniden başlatarak yeni rotalar bulabilir, yeni kapılar açabiliriz.

Yolu yarılamış olabilirsin. Şu an bir konumun, bir işin, bir hayat standardın olabilir. Alışkanlıkların, vazgeçmekten korktuğun şeyler olabilir. Şimdi bir durdur hayatını. Derin nefes al. Kendine şunları sor: Mutlu muyum? Huzurlu muyum? Olmak istediğim yerde miyim? Kendimi gerçekte nasıl hissediyorum? Sonra cevaplarını düşün. Eğer mutsuz, pişman, başarısız hissediyorsan kendini, olmak istediğin yerde değil de başkalarının seni görmek istediği yerde isen, yalnız hissediyorsan kendini, tam zamanıdır hayatı sıfırlamanın ve yeniden başlatmanın. 

Bugün teknoloji ürünlerini bile aşırı yüklendiklerinde sıfırlıyor  ve yeniden başlatmıyor muyuz? Aksi halde biliyoruz ki kullandığımız bu teknoloji harikaları hata yapmaya başlayacak ve bizim için önemli olan her şeyi geri alamayacak şekilde kaybedecek ya da hayatımızı çıkmaza sokup, zorlaştırabilecek durumlar yaratacak. İşte bunun için yeniden başlatma teknolojinin bize verdiği bir çözüm.

Peki bu çözümü niye kendimiz için kullanmayalım? Aynı mantıkla hareket edecek olursak, sıfırlama yapmadan önce nasıl bilgileri yedekliyorsak, kendi hayatımızı da hataları, yanlışları, doğruları, önemli anları, kaçırılan anları, fırsatları, pişmanlıkları, keşkeleri, tüm detayları ile yedeklemeli ve belleğimize atmalıyız. Burada amaç; yeniden onları yüklemek ya da onlara takılı kalmak değil, onları bir acil durum freni, alarm gibi görmek, tekrar etme noktasında uyaran olarak onları kullanmak. 

Hayatı sıfırlamak zor bir karar, ürkütücü ama bu karara ihtiyacınız varsa emin olun mevcut durumunuzdan daha kötü olamaz ve hissettiremez. Herkes ikinci bir şansı hak eder diyoruz ve bu şansı başkaları için veriyoruz. Neden kendimize bu şansı tanımayalım?  Asıl kendimize tanımalıyız, hayata bir daha gelemeyeceğimize göre yapılacak en iyi şey baştan başlamak, sıfırdan yani. Atalarımız bile bunu hayatları boyunca defalarca yaptılar ki şu an bizler buradayız, gelişiyoruz ve var olmaya, gelişmeye devam ediyoruz. Pes etmiş, vazgeçmiş  olsalardı şu an bu çağda olamazdık. Yeniden başlamaktan korkmayın, daha iyisini yaşayabilir ve yapabilirsiniz.  

Burada bir uyarıyı yapmak gerekiyor. Tıpkı teknoloji ürününüzün bu işlemi yapma talebini girdiğiniz anda size yönelttiği soru gibi " Emin misiniz?" .  Eğer cevabınız evet ise tüm riskleri göze alarak yola devam edeceğinizi unutmayın. Cevabınız hayır ise mevcut durumunuzla barışık birisiniz ya da korkuyorsunuz. Eğer ikinci durum söz konusu ise bu korku ile uzun süre çıkmaz durumunuzda yaşayamazsınız. Bu daha büyük yorgunluk ve sorunlar getirir size. O nedenle şu anki halinizle barışık olmayı kendinize rol yapmadan başarabilecekseniz sorun yok ama aksi durum varsa hayatı sıfırlama tercihine yönelmenizi ve yeniden başlamanızı tavsiye ederim. Bu sayede yeni yollar ve daha önce fark etmediğiniz kapılar keşfedebilirsiniz. 

Tek yönlü bileti kesilmiş seyahatinizde  geri dönemeyeceğinize göre, seyahat rotanızı bu sıfırlama ile değiştirebilirsiniz. Bu zamana kadar olan her şeyi silebilecek bir silginiz yok ama düzelterek unutturabileceğiniz ve unutabileceğiniz bir sıfırlama şansınız, yeniden başlatma hakkınız var. Bu hakkı kendiniz için kullanın çünkü daha iyisini herkes hak eder ve siz de hak ediyorsunuz.  

Çimen AKGÜN
Standart Üye / 67 Yazı / 151,7K Okunma

25 Aralık 1985 İzmir iline bağlı Ödemiş ilçesi doğumluyum. Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü yüksek lisans mezunuyum. Lisansım Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olup, ilk yüksek lisansım ise Adlı Tıp alanıdır. Hukuk dalları üzerine KPSS, SMMM ve Açık öğretim kurslarında 8 sene öğretmenlik yaptım, Adlı Tıp alanında da hukuk üzerine çalışmalar yaptım. Lise hayatımdan beri uğraştığım tiyatro alanında akademik olarak yer almak için 2012 yılında konservatuar sınavlarına girerek bu alanda tezli yüksek lisansımı tamamladım. Kedi sahne sanatları tiyatrosunda oyuncu olarak yer almaktayım. Oyunculuk mesleğim içersinde bir çok tiyatro ve dizi içinde yer aldım. Aynı zamanda da profesyonel dans eğitmeniyim. Yaşam koçluğu, motivasyon koçluğu, kişisel gelişim uzmanlığı ve yaratıcı drama eğitmenliği yapmaktayım. Yazmayı çok seviyorum. Şiir yazan, şarkı sözü yazan, okuyan, araştırmacı bir kişiyim.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST