Loading

Çimen AKGÜN

Çimen AKGÜN
Standart Üye / 67 Yazı / 149,6K Okunma

25 Aralık 1985 İzmir iline bağlı Ödemiş ilçesi doğumluyum. Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü yüksek lisans mezunuyum. Lisansım Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olup, ilk yüksek lisansım ise Adlı Tıp alanıdır. Hukuk dalları üzerine KPSS, SMMM ve Açık öğretim kurslarında 8 sene öğretmenlik yaptım, Adlı Tıp alanında da hukuk üzerine çalışmalar yaptım. Lise hayatımdan beri uğraştığım tiyatro alanında akademik olarak yer almak için 2012 yılında konservatuar sınavlarına girerek bu alanda tezli yüksek lisansımı tamamladım. Kedi sahne sanatları tiyatrosunda oyuncu olarak yer almaktayım. Oyunculuk mesleğim içersinde bir çok tiyatro ve dizi içinde yer aldım. Aynı zamanda da profesyonel dans eğitmeniyim. Yaşam koçluğu, motivasyon koçluğu, kişisel gelişim uzmanlığı ve yaratıcı drama eğitmenliği yapmaktayım. Yazmayı çok seviyorum. Şiir yazan, şarkı sözü yazan, okuyan, araştırmacı bir kişiyim.

Oluşturma uzun bir yolculuk. Yolculuğun her aşamasında ne kadar bulunursanız o kadar keyifli olacak bir yolculuk. Yola ve yolculuğa dahil olun...
OLUŞTUR-MAK!

Her şey kafanın içinde bir yerlerde biliyorum. Tüm fikirlerinin hepsini bir araya getirsen bile bir şey eksik. Çünkü hala hepsi kafanın içinde. Onları dışarı çıkarmak asıl mesele. Peki bunun yolu ne? ?

Devamı...
İnanırsan her şeyi yapabilirsin. Sen inanırsan, herkes senin yapabileceğine inanır. Çünkü inanan inandırır.
İnanan İnandırır!

Karşınızda ya da yanınızda bulunan kişileri; fikrinize, hayallerinize, yapacaklarınıza kısacası bir şeylere inandırmak istiyorsanız eğer önce kendiniz inanmalısınız. Siz inanırsanız herkes inanır. Yeter ki gerçekten inanmış olun!

Devamı...
Akışa bırakmanın yolu, tıkanmayı gidermenin yolu basit moda bakabilmeyi hatırlamakta gizli.
'Basit Mod' a Geç

Risk almaktan korkmak doğal. Paniklemek, tereddüt etmek, güvenli alanda kalmayı istemek doğal. Bu konuda yalnız değilsin. Ama ilerlemek için konforunu bozman gerek. Durumu 'basit mod' a alırsan işler daha kolay olabilir.

Devamı...
Bırak; dağınık kalsın her şey. Dağınıklık, düzeltme için imkan tanıyan bir hediyedir herkes için.
Toplama, Kalsın!

Her şey güzel ve plana göre tıkır tıkır giderken kafan, etrafın dağılmaya mı başladı? Her şey yığınlar halinde çoğalırken ve yapılmayı beklerken sende isteksiz, odaksız bir şimdi mi var? Sahi şimdin nasıl?

Devamı...
Başarı ile yeniden ama ilk kez tanışmanın zamanı geldi. Yola yeni başlayanlara kılavuz olması için soruyoruz 'Nasıl anlaşılır?'
Nasıl Anlaşılır?

Her şeyi yaptım. Tüm planlarım tıkır tıkır işledi. Hayallerime kavuştum. Peki gerçekten başarılı oldum mu? Başarım devam edecek mi? Ya bundan sonrası? Nasıl anlaşılır tüm bunlar?

Devamı...
Gidilmişten gitme, yapılmıştan yapma, tekrara düşme. Yeni ol, yeni yap. Ezberlerini boz, aç kendini...
Ezber Boz!

Herkes farklı olmanı bekler. Fark yaratman gerektiğini, ancak bu şekilde diğerlerinden sıyrılabileceğini söyler. 'Farklı olan, fark yaratır' inancı ile sana ezberleri boz derler. Peki 'ezber bozmak' ne demek? Hangi ezber ya da kimin ezberi bu bahsi geçen?

Devamı...
Her şey seni sana göstermek için var. Kendini gör ve sonra gördüğünü göster. İnsanların seninle ilgili tüm davranış ve düşünceleri her zaman sana bağlı. Sen de başlayıp yine sen de biten bir hayat bu, herkes için durum aynı.
Önce Gör, Sonra Göster

Kendini nasıl görüyorsun? Başkaları seni nasıl görüyor? Kendini nasıl görüyorsan, herkes seni öyle görüyor. Kendini tanımlarken dikkatli olmalısın. Önce kendini görmeli sonra göstermelisin.

Devamı...
Fırsat... Sizi çok bekleten, beklemenize sebep olan kavram. Peki ya o da sizi bekliyor aslında dersem? Sizden haberi olmayan bir şey nasıl size gelebilir ki? Kendini fırsata göster.
Fırsat Ayağa Nasıl Gelir?

Herkesin beklediği, beklemekten sıkıldığı, yorulduğu bir fırsat var. 'Ne fırsatmış ama' dedirten durumlar da var. Peki fırsat beklenen bir şey mi yoksa yakalanan bir şey mi?

Devamı...
Devam eden her şey yeniye doğru. Yeni bölüm her zaman var, her şey geçici. O nedenle kendini olumsuza da olumluya da çok kaptırma. Dengede kal ve dengede yaşa...
Yeni Bölüm

Başaramadın... Bir yerlerde eksik bir şey var... Yanlış giden bir durum oldu... Hata yaptın... Zarar ettin... Kaybettin... Her şey altüst oldu... Peki şimdi ne olacak?

Devamı...
Beyninizde gerçekleşen her aydınlanma duraksamaları sizi, daha pozitif ve yapıcı hale getirir. Bu etrafınıza da yansıyacaktır hiç şüphesiz. Bir aydınlanma çağı başlatabilirsiniz aslında...
Aydınlanma Duraksamaları

Gün içinde birçok şey olup bitiyor, hayatımızda ve çevremizde. Hatta dünya genelinde. Tanık olduklarımız ve yaşadıklarımız bazen yorucu olabiliyor. Peki önemli olan ne? Olaylar mı? Bizim olaylara nasıl baktığımız mı?

Devamı...
Bilmemek güvenli, belirsizlik güvenli, emin olmamak güvenli. Yol almayı sağlayan itici güç, bu güvenli alandır aslında...
Belirsizlik Güvenli

Her şeyi netleştirmek zorunda değilsin. Her şeyi bilmek, kontrol dahilinde tutmak zorunda değilsin. Sürekli gelecek odaklı olursan, şu anı yaşayamazsın. Bırak gelecek belirsiz kalsın. Belirsizlikten korkma...

Devamı...
Hayatın kodları var, bizlerinde. Bu kodların keşfi insanoğlunun kendine verdiği en büyük hediyedir.
Kendini Kodla

Beynimiz ile uyurken bile iletişim halindeyiz. Bize sürekli bir şeyler ileten görev adamı... Biz istesemesek bile bu görev adamı rutin işine devam ediyor. Peki bu iletiler aslında sizin kontrolünüzde desem?

Devamı...
Versiyonların olduğunu bilerek yaşa ve onlara izin ver. Kendine fırsat tanımanın bir yolu da bu.
Kendinin Hangi Versiyonusun?

Her şeyin versiyonlarının olduğu bir çağda yaşıyoruz. Alternatifi çok olan versiyonlar var. Değişen, yenilenen ve farklı versiyonlar her biri. Çeşitlilik fazla kısacası. Peki sen; kendinin hangi versiyonusun?

Devamı...
Hareket etmeye karar verdiğiniz an atacağınız adımlar belli; 'Girişim adımı, gelişim adımı ve değişim adımı' . Bu adımlar sizi başarıya götürecek ve başarınızı kalıcı kılacak olan adımlardır.
Giri-Geli-Deği-şim!

Üç ana adım... Tereddütlere kapılmadan atılması gereken, ilerlemeye yönelik adımlar... Açık olmakla, farkındalıkla, risk almakla, inanmakla kuvvet alacak olan adımlar... Hazır mısın adım atmaya?

Devamı...
Fırsat sizsiniz, siz fırsatsınız. Kendinizi bu açıdan gördüğünüz an, harekete geçerek engelleri rahatlıkla bertaraf edeceksiniz. .
Fırsat Sensin!

Fırsatını bekleme, fırsatını kollama, fırsatını bulma, fırsatını arama! ... Fırsat sensin aslında!

Devamı...
Yanlışlarınız size yol ayrımı sunar. Bu ayrımda karar sizin. Daha önce gidilmemiş olduğu müddetçe yanlışlar, incisini gizleyen istiridye gibidir.
Yanlışlarını Sev!

Her ne yaptıysan, her ne yapmadıysan karar o an da senin tarafından verildi. Sen istedin dolaylı ya da doğrudan. Dolayısı ile doğruların kadar yanlışlarını da sev. Yanlışlarını sevmezsen yerini korku alır çünkü...

Devamı...
Öz eleştiri yapmak koruyucu bir zırh olabilir ve sizi hazır tutabilir dışarıdan gelecek olan eleştiri senfonisinin sevmediğiniz seslerine karşı. Ancak başka yollarda var, seçici olmak...
Eleştiri Senfonisi

Eleştiriye açık olmak gerek evet; ancak hangisine? Eleştiren çok, eleştiri çok ve hep olacak. Bir senfoni orkestrası gibi çok sesli olan eleştiriler, hayatınızın neresinde? Seçici olmakta fayda var.

Devamı...
Gittiğin yolun sonunu görmen için, varış için gereken şey ne kadar ciddi olduğunla bağlantılı bir durum. Kendine sorduğun sorularda ve verdiğin cevaplarda ne kadar ciddisin ya da ciddi misin? Mesele burada gizli...
Ciddi misin?

Düşüncelerinde ne kadar tutarlı ve samimisin? Fikirlerinin arkasında güçlü bir kararlılık var mı? Arkanı kime değil, kendine ve kararlılığına yaslamalısın. Ne kadar ciddi isen, fikrin de seni o kadar ciddiye alır.

Devamı...
Sonu yakınlaştırın kendinize ki başlangıçlar daha kolay olsun. Sondan başlamak, başlangıçlara adım atmaktan daha nettir. Bu başarılarınızı da net ve kalıcı kılar.
Sondan Başla!

Başlamak, her zaman başlangıç yapmakla ya da baştan başlamakla olmaz. Sondan başa gelmek de bir alternatif olabilir. Sondan başlayarak sonu gerçek kılmak, tamamlamak mümkün.

Devamı...
Zamana ait bir oyunda kuralları bilerek hareket etmek gerekir. Zaman bu kuralları bize karşı ve bizimle birlikte yürütüyor sonuçta. Bu meseleyi çözmek, zamanın öğretmenliğine teslim olmakla mümkün.
Zam-'an' Meselesi

Geçmiş, gelecek ve şimdi. Herkesin üstüne uzun uzun düşündüğü zaman dilimleri. Hayatımıza yön veren anlar. Hepsinin bir hikayesi var. Peki bu hikayeler bir yere götürüyor mu bizleri? Neye hizmet ediyorlar?

Devamı...
Sorular sormak ve cevaplar vermek gerek. Hayallerinin gerçekleşmesi için, başarmak için, kendin olabilmek için bu önemli.
Sorularım Sana

Hayallerini gerçekleştirmek için sorular sormalısın. Bu sorulara olan cevabını dürüst şekilde vermelisin. Sen ne kadar kendini özgürleştirecek doğru cevaplar verirsen, hayallerin hayatının akışında o kadar gerçekleşmiş olur çünkü.

Devamı...
Kendine odaklanırsan hayata odaklanırsın. Başarmak için kendini gerçekleştir.
Kendini Gerçekleştir

Sizden bahseden bir kitap olsaydı adı ne olurdu? Alır okur muydunuz? Çok satılanlar listesinde yer alır mıydı? Peki türü ne olurdu? Masal mı yoksa bir biyografi, başarı hikayesi mi? Belki de filmi çekilecek türden bir kitaptır değil mi?

Devamı...
Hayatla olmanın, hayatla akmanın kaynağı; zihnimizde her zaman akışta olan 'ne' li sorular...
'Ne' Meselesi

'Ne düşünüyorsun?', 'Ne istiyorsun?', 'Ne yapıyorsun/yaptın?' ya da 'Düşüncen ne?', 'İstediğin ne?,' Yapacağın/yaptığın ne?... Hepimizin hayatında bir 'Ne' meselesi var ve cevabını bekliyor. Peki cevabınız ne?

Devamı...
Her şeyin bir püf noktası vardır. Var olmanızın bile...
Püf Noktası

Her şeyin bir püf noktası, kilit yeri vardır. Önemli olan o noktayı bilmek ve görmek. Yoksa her şey çatlar ve bozulur. Peki her şeyin püf noktasını nasıl öğrenebiliriz? Pişerek belki de...

Devamı...
Kendinize 'her neyse' demek, kendinizi es geçmektir. Bu başarınız ve hayatınıza vuracağınız en büyük darbe, kendi sonunuzun başlangıcı olacaktır.
Her Neyse

Birileri ile fikir ayrılığı yaşayabilirsiniz. Anlaşmazlıklarınız olabilir, tartışabilir hatta tüm ilişkinizi o kişi ile kesebilirsiniz. Peki ya kendiniz ile fikir ayrılığı yaşıyorsanız?

Devamı...
Şimdi; geçmişin mirası, geleceğin habercisidir. Şu an elimizde var olan tek güç, onu fark etmek gerek.
Ş mi, G' ler mi?

Geçmiş ve gelecek kafamızı o kadar meşgul ediyor ki, şimdiyi pas geçiyoruz. Oysa kontrol edebileceğimiz, inşa edip başlayabileceğimiz ya da bitirebileceğimiz tek zaman dilimi şimdi. Şu anı pas geçmek; geçmişi boşa, geleceği hiçe dönüştürür.

Devamı...
'Neden' kaybolmuş ise, yolda siz de kaybolursunuz. Yolculuğunuz ve tüm emekleriniz yitip gider, anlamsızlaşır. Gelecekte bulduğunuz yolculuğunuza dair nedenler, 'keşke' miraslarının kaynağı olarak karşınızda durur.
Nedeni Kaybetmek

Bu yolculuk sizi çok yordu; düştünüz, kalktınız, kazandınız, kaybettiniz, inişler ve çıkışlarla dolu bir serüvenin içinde mücadele verdiniz. Üstelik her cepheden bir mücadele hatta bazen kendinize karşı oldu bu durum. Şimdi pes ediyorsunuz! O zaman şunu hatırlayın; 'Bu yola neden çıkmıştınız?'

Devamı...
Bilinçaltınızı bu kez siz kodlayın ve cesaret edemediğiniz, ertelediginiz ya da engel oluşturduğunuz tüm kararlara ya da durumlara 'Giriş Yap' ın.
Giriş Yap

Durmak mı istiyorsun? Yoksa harekete geçmek mi? Her ne istiyorsan şimdi Giriş Yap!

Devamı...
Doğrusu yok, doğrular var ve değişebilirler. Bunu bilerek devam etmek, yolculuğumuzu kolaylaştırır ve bizi başarıya götürür.
Doğrusu Yok

Her şeyin teorisi vardır. Teoride doğrudur, işler, eyleme geçer. Ancak pratik teoriyi değiştirir, şaşırtır ve devre dışı bırakır. O nedenle doğrusunu aramak teoride uzun bir yolculuktur.

Devamı...
Şu anın tadına varmak sizi daha geleceğe odaklı yapar. Zihninizi bunun için yormanıza bile gerek kalmaz, gelecek şeklini arzuladığınız biçimde alır...
ÇIKAR!

Şu an kariyerinde bir yerdesin; başında, ortasında ya da emeklilik noktasında, fark etmez. Şu anını yoran, bozan, sıkıntıya sokan, strese boğan, çalan, karıştıran her ne ya da kim varsa çıkar. Evet, hepsini şu anından çıkar gitsin ki geleceğin çıkıp gitmesin!

Devamı...
ÜST