Loading

Sorularım Sana

Hayallerini gerçekleştirmek için sorular sormalısın. Bu sorulara olan cevabını dürüst şekilde vermelisin. Sen ne kadar kendini özgürleştirecek doğru cevaplar verirsen, hayallerin hayatının akışında o kadar gerçekleşmiş olur çünkü.

Sorular sormak ve cevaplar vermek gerek. Hayallerinin gerçekleşmesi için, başarmak için, kendin olabilmek için bu önemli.

Merhaba, nasılsın? Cevabını verdiysen eğer devam etmek isterim sorularıma. Direkt makalemin konusuna girmek şeklinde olacak ama en büyük hayalin ne? Bir fikrin var mı  hayallerini gerçekleştirmek için? Bu üç soruyla başlayalım anlatmaya. Bu sorulara bir cevabın var, biliyorum. Senden istediğim bu cevapları not alman ve üstüne düşünmen.

İlk soruya; iyiyim, kötüyüm, her zamanki gibi vb. ne cevap verdiysen gerçekten cevabın doğru mu ve dürüst mü? Bunun üstünde durmanı istiyorum. Bu çok önemli çünkü. Genelde bu soruya refleks cevaplar veriyoruz aslında. Üstüne düşünmüyoruz. Halbuki hayallerinin gerçekleşmesi buna bağlı. Çünkü bu sorunun cevabı senin motivasyon kaynağın daha doğrusu başlama yakıtın. Olumsuz bir cevabın varsa eğer bunun kaynağına ve nedenlerine inmelisin. Bu konuyu çözmeden hayallerin için adım atamazsın, hep bir engel teşkil eder senin için. Olumsuz bir ruh hali ile verimli bir enerji koyamazsın ortaya. Unutma hayallerini gerçekleştirmek için adım atmak bir görev kodu değil senin için. Bu bir arzu, sana ait bir şey. Olumsuz bir ruh hali seni, en başta başarısız bir adımla karşılaştıracaktır. Bir küçük not daha; cevabın hiçbir zaman 'her zamanki gibi' olmasın lütfen. Bu geçiştirilmiş bir cevap çünkü. Net cevaplar ver ki kendine karşı ne kadar dürüst olduğunu görebilesin. 

Şimdi gelelim en büyük hayaline. Neden en büyük? Onu en büyük yapan karşılığında alacak olduğun başarı mı, yoksa gerçekleştirilmesi zor ve çaba gerektiren bir hayal olması mı? Bu soru tuzak bir soru senin için. Hayallerine ölçü birimi koyma. Onu tarif ederken sıfatlar ile sınırlama. Dolayısı ile bu soruma cevabını bir kez daha düşün. Sen sormuş olsaydın bana cevabım şu şekilde olurdu; Benim hayalim hatta hayallerim var. Büyük ya da küçük şeklinde sıralamam hiçbir zaman. Her biri uçsuz bucaksız ve beni mutlu eden hayaller. Bana sınır tanımamayı öğretiyorlar. Onlarla birlikte yol alıyorum. Onları geleceğe koymadım. Geçmişten beri de getirmiyorum. Onları zaman sınırı ya da zaman sırası içine hapsetmedim. Her zaman benimleler. 

Şimdi benim verdiğim cevap ışığında tekrar düşünmeni istiyorum. Hayallerini gerçekçi yapma çaban nedeni ile ona hangi sınırları koydun? Aslında amacın hayallerini gerçekleştirmek iken neden onları gerçekçi yapmaya uğraşıyorsun? Hayaller; isteklerdir. Gerçekçi olmak zorunda değiller. Çünkü zaman sınırları doğalarında yoktur. Şöyle düşünün; internet kavramı bir zamanlar birilerinin hayali idi. Birçok kişi için belki de gerçekçi bulunmadı. Ama bulunmasına da gerek yoktu. Çünkü bu fikir gerçekleşti ve şu an ona dair her şey gerçekçi olarak devam ediyor. 

Kafanı biraz karıştırmış olabilirim kabul ediyorum. Bu karışıklığı şöyle giderebilirim belki; hayalleriniz zaman, mekan, durum, konu gibi kavramlarla sınırlı olmamalı. Bunlardan tamamen bağımsız olmalı. Hayallerini özgür bırak. Onlar gerçekleşmek için kendi yolunu bulacaklardır. Yeter ki sen onlarla birlikte yol al ve önce adım at. 

Tam bu noktada devam sorumuz geliyor. Hayallerini gerçekleştirmek için bir fikrin var mı? Hayal kurmak harika bir serüven kabul ediyorum. Ayrıca beyni geliştiren bir eylem, bilimsel çalışmalar var bu konuda. Ancak hayaller içinde yaşamak, hayalleri kurup bırakmak ve iç geçirmek, bunlara dair kendine sığınacağın bir dünya yaratmak yorucu olacaktır. Sağlıklı bir sona erdirmeyecektir seni. İşte tüm bu sebeplerden ötürü hayallerini gerçekleştirmek, onları zihin havuzundan dışarı çıkarmak için yapman gereken fikir üretmek. 

Bir beyin fırtınası içinde bu konuya dair fikirler üretip, hayallerini gerçekleştirebilirsin. Burada da sınır koymamak gerekir. Yardım alabilir, danışabilirsin. Fikirlerini ortaya koyarken yapman gereken en önemli şey adım atmanı sağlayacak şeyler olması. Seni beklemeye almamalı. İleriye dönük ve hayallerinin gerçekleşmesine yönelik olmalı. Yani amacına hizmet etmeli. Hayallerin gerçekçi olmak zorunda değil. Ancak küçük bir not; fikirlerin gerçekçi olmak zorunda. Hayallerini gerçekleştirmek, gerçekçi fikirler ile olur. 

Bu yazımda sorular sormak istedim. Cevapları önemli olan ve seni ileriye götürecek, manzaranı değiştirecek, kendinle yüzleştirecek sorular. Cevabını düşünerek vermen gereken sorular. Sonuçta hepimizin hayalleri var, hepimiz onlara anlamlar yüklüyoruz. Fikirler buluyor ve geliştiriyoruz. Ancak en başta sorulması gereken soruları unutuyoruz. İşte yukarıdaki üç soru ile başlamamın sebebi bu. Üstüne düşünmen gereken ve dürüst cevaplar vermen gereken. 

Aslında amacım senin biraz rahatını kaçırmak, seni düşünmeye zorlamak, cevaplar verirken dürüst olman gerektiğini hatırlatmaktı. Başarabildiysem şayet ne mutlu bana, ne mutlu sana. Unutma herkesin en büyük girişimi, kişisel gelişimidir. Bu girişim her şeyi gerçekleştirmeye, dönüştürmeye ve değiştirmeye yeter.

Soru sormak ile başla, cevapları bulmak zaten yolculuğun adı... 

Çimen AKGÜN
Standart Üye / 67 Yazı / 152,3K Okunma

25 Aralık 1985 İzmir iline bağlı Ödemiş ilçesi doğumluyum. Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü yüksek lisans mezunuyum. Lisansım Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olup, ilk yüksek lisansım ise Adlı Tıp alanıdır. Hukuk dalları üzerine KPSS, SMMM ve Açık öğretim kurslarında 8 sene öğretmenlik yaptım, Adlı Tıp alanında da hukuk üzerine çalışmalar yaptım. Lise hayatımdan beri uğraştığım tiyatro alanında akademik olarak yer almak için 2012 yılında konservatuar sınavlarına girerek bu alanda tezli yüksek lisansımı tamamladım. Kedi sahne sanatları tiyatrosunda oyuncu olarak yer almaktayım. Oyunculuk mesleğim içersinde bir çok tiyatro ve dizi içinde yer aldım. Aynı zamanda da profesyonel dans eğitmeniyim. Yaşam koçluğu, motivasyon koçluğu, kişisel gelişim uzmanlığı ve yaratıcı drama eğitmenliği yapmaktayım. Yazmayı çok seviyorum. Şiir yazan, şarkı sözü yazan, okuyan, araştırmacı bir kişiyim.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST