Loading

Kendi Önündeki En Büyük Engel Yine Kendin Misin?

Kendi yaşantımızla başkalarının hayatlarını kıyaslamak aslında yıkıcı bir davranış şeklidir.

Günlük yaşantımızda en fazla yaptığımız, yaygın ve yıkıcı bir davranış şeklidir kendi yaşantımızla başkalarının yaşantısını kıyaslamak. Sürekli diğerlerinin sahip olduğu ev, iş, araba, para, kıyafet, popülarite vb. hemen hemen her şeyi kıyaslarız. Bir müddet sonra benliğimizi olumsuz duygular kaplar ve özgüvenimiz dibe vurur.

Taoizmin kurucusu kabul edilen ve önemli bir Çin filozofu olan Lao Tzu şöyle der: “Kendin olmaya odaklandığında, başkalarıyla yarışmadığında ve kendini kıyaslamadığında herkes sana saygı duyacak.”


Başa Çıkmanı Sağlayacak 3 Adım

1) Kabullen

kabul

Her ne yaparsan yap bu dünyada o işi senden daha iyi yapan veya yapacak olan biri mutlaka vardır. Bunu bilincine vararak kabullenmek senin için çok önemli. Örneğin; arkadaşından daha iyi bir araba satın aldın ve bu sana iyi hissettirdi ancak başka bir arkadaşın da seninkinden daha iyi bir araba satın alabilir.

2) Kendinle Yarış

yaris

Bir düşün bakalım, geçmişten bugüne ne kadar ilerledin? Hangi zorlukları aştın? Neleri başardın? Gerekirse bunları not edebilir, kendine zaman zaman hatırlatabilir ve her zaman bir öncekinden daha iyisini yapmaya çalışabilirsin. Böylece kendine odaklanarak kendini hep bir adım ileri taşırsın.

3) Nazik Ol

nazik

Belki farkında değilsin ama diğer insanlara olan tavır ve davranışlarının aslında kendi üstünde inanamayacağın kadar büyük bir etkisi var. Diğerlerini ne kadar eleştirirsen kendini de o kadar eleştiriyorsun. Eğer tam tersi nazik ve sevgi dolu olursan kendine karşı da o kadar nazik, sevgi dolu ve yardımsever oluyorsun.

İnsanlar hayatında hep olacak onlara göre yaşamak yerine kendin için yaşamaya başlayabilirsin.

Hakan Yıldız
Yönetici / 318 Yazı / 1,1M Okunma

1972 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Bir çok girişimcilik faaliyetinde bulundu ve kendi şirketlerini yönetti. 2003 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev alan Yıldız, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir A.Ş. gibi şirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2016 yılına kadar süren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndaki görevinin ardından Eltemtek A.Ş. ‘de Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 yılı Nisan ayında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurdu ve Norveç merkezli Global IT şirketine bir süre danışmanlık hizmeti verdi. Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki ilk Kitle Fonlaması platformlarından biri olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine bir çok  makalesi bulunmakta olup, girişimcilik ekosistemi içerisinde fonlama ve bilgilendirmeyi görev edinen Girişimci Gazetesi, Fonbulucu Invest, Fikirler Yarışıyor, Non Stop Fund gibi bir çok platformu da yönetmektedir. Mentor, Girişimci ve Melek Yatırımcı da olan Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST