'Hacker' kelimesini duyduğumuzda hepimiz tedirgin oluruz. Çünkü bu kelime tehdit yani tehlike anlamını taşır bizler için. Genelde internet dünyasına ait bir kelime gibi gelse de aslında farkında olmadan esas karmaşık ve ileri seviye bir sistem olan zihnimiz hacklenmiş olabilir. Yanlış duymadınız, bununla ilgili ciddi bilimsel araştırmalar var. Bilim insanları zihnimizin yani bu karmaşık yapının bir arka kapısı olabileceğini düşünüyor. Bu kapının bir güvenliği olmayabilir ve içeriye sizi kontrol düzeyinde etkileyecek hackerlar sızabilir.
Zihninize giren hackerlar, internet aracılığı ile telefon ya da bilgisayarınıza girenlerden daha tehlikeli olacaktır. Çünkü fark etmeniz hacklenmiş bir zihinle neredeyse imkansızdır. Tabi bilinçaltınıza kadar ulaşmamışlarsa. Bilinçaltı bize zaman zaman bazı sinyaller gönderir. 'Bu sen değilsin' dercesine, 'bu senin fikrin değil, bu sana uygun değil' vb. cümlelerle alarm verecektir. Ama bunları okuyabilmek ve fark edebilmek asıl önemli olan. Zihninize sızan hackerlar, bu durumu da bildikleri için çok daha sistematik ve hızlı kodlarla hareket edeceklerdir. Zaaflarınıza, arzularınıza, sizi kontrol altına almayı sağlayacak tüm verilerinize ulaşarak bunları size karşı kullanacaktır. Bir bakmışsınız başka bir kişi olarak davranıyorsunuz. Aynadaki kişi siz değilsiniz. Enerjiniz çekilmiş, hayatınızda olumsuzluklar hat safhada olabilir ya da asla vermeyeceğiniz kararlar vermiş ve hayatınızı kökten değiştirmiş olabilirsiniz.
En kötü senaryo şöyle olsun, bilinçaltınız bile artık sesini duyuramıyor. Nasıl anlayacaksınız hacklendiğinizi? Cevap basit Hackerın sizinle işi bittiğinde ve zihninizden çıktığında. Çünkü geride büyük bir hasar bırakacaktır. Zihninizde bir enkaz vardır ve bu enkazı görerek ayılmış olursunuz. Ya da dediğimiz gibi erken uyarıları yani bilinçaltınızın sesini duyarak fark edersiniz.
Böyle büyük bir tehditten nasıl kurtulabilirsiniz? Zihninize sızarak, sizi kontrol etmeye çalışan, enerjinizi, hayatınızı emen bu hackerlara karşı nasıl bir önlem alabilirsiniz?
Cevabı basit, karşı hackleme ile. Yani öncesinde siz kendinizi hacklemelisiniz. İnsan, iç güdüsel olarak aslında önceden tehditleri yani tehlikeyi hissedebilir. Bu bizim savunma doğamızda var. Örneğin; negatif insanlardan ya da hayata olumsuz bakan insanlardan uzak durmalısınız. Aynı şekilde duyguları aşırı yaşayan insanlarla da mesafe koymak iyi bir başlangıç olacaktır. Farklı düşünseniz de, sizi dinleyen, fikirlerinize saygı duyan, kendi fikirlerinin de arkasında tutarlı şekilde duran ve motivasyonu yüksek insanlar ise etrafınızda mutlaka olmalı. Ama her zaman birileri ile ilgili zihin arka kapınızda soru işareti olmalı.
Bu makale ile ben bile zihninizi hacklemiş olabilirim. Zihin arka kapınızın kontrolü sizde değilse, şu an artık benim yazdıklarıma ve benim fikirlerime teslimsiniz. Savunmanız iyi ise, okuduklarınız, izledikleriniz veya duyduklarınız sizi kontrol altına zihin süzgecinizden geçmeden almayacaktır. Hacklenmeyin, kendinizi siz hackleyin. Kontrol sizde...