Loading

Renkli Yıllar

Etrafına ve kendine enerji kazandırmak, hayat vermek istiyorsan renklerden korkma, rengini göster. Hayat bu kadar renkli iken, sen renksiz olamazsın.

Tüm renkleri kucakla ve sen onlara yeni anlamlar yükle. Kalıpları kır.

Geldik yine bir yılın sonuna. Geçip giden koca bir yıl, hayatımızdan. Gelecek olan ise yeni bir yıl, yeni bir zaman dilimi ve bize verilmiş yeni bir hediye. Geçmiş yılın yükü, acısı, sevinci, kaybı ve getirisi oldu elbette ancak orada takılıp kalmak manasız. Sadece kabullenip yeni bir yol haritası ile devam etmek gerek.

Ben her yılbaşı günü yani 31 Aralık günü renklere bakarım. Çevremde bulunan tüm renklere. Sonra yakınımda olan renklere bakarım yani benim seçtiğim, evimdeki, işyerindeki, üstümdeki vb. tüm renklere. Dikkatle incelerim ve her bir renkle yeniden tanışırım.  Hayatla tekrar tanışmak gibi. Hayat, hangi mevsimde olursa olsun renklere sahip, üstelik solmuş renkler de değil, en solgun yaprağın bile rengi kendi canlılığından izler taşıyor. 

Renkler aslında ruh halimizi yansıtan, çevremize bizi, iç dünyamızı tanıtan, kalıplarımızı, fikirlerimizi ortaya koyan, sınırsız bir şölendir. Ancak biz onu sınırlara ve kalıplara koyarız. Bir renk değişimi ile insan zihninin tazelendiği, ruh halinin yenilendiği kanıtlanmış bir gerçek. Öyle ki kurumlar bile buna göre duvarlarını boyuyor, ürünlerine renk seçiyorlar vb.  Renklerin enerjisinden ve etkilerinden yararlanıyorlar. Motivasyonunuzu, bakış açınızı, ruh halinizi ve paralelinde beden sağlığınızı bile etkileyen bir yanı var renklerin. Bu kadar zengin renk çeşitliliği varken, benim size tavsiyem bu yıl çok renkli olun. Evet, yanlış duymadınız, tüm renkler olsun hayatınızda, bir sınır koymayın. Çünkü yaptığınız her seçim sizi renklerin içinde renksiz hale getiriyor, tek tip ve aynılaşan bir ruh haline bürünüyor ve etrafınızı da o şekilde etkiliyorsunuz. 

Sevmediğiniz renklerle başlayın işe. Onlarla tanışın yeniden, neden sevmediğinizi sorun kendinize. Bir şey mi anımsatıyor yoksa öğretilmiş kalıplardan mı geliyor anlamı? Deneyin o renkleri; üstünüzde, aksesuarınızda, ofisinizde, evinizde, arabanızda vb. Sonra sevdiğiniz renklerle yeniden tanışın. Sayılarına bakın, çoklar mı?  Birbirinin karışımı olan renklerden mi ya da aynı rengin tonları mı? Neden seviyorsunuz, size ne anlam ifade ediyorlar? Yine bu soruları sorarak hayatınızdaki yerlerine bakın her bir rengin. 

Tüm bunları yaptıktan sonra, 'en' olanları belirleyin, sevdiğiniz ve sevmediğiniz.  Yeni yıla girerken ikisi de yanı başınızda olsun. İster kıyafet, ister aksesuar, ister herhangi bir nesnenin rengi olarak fark etmez. 

Ama etrafınız olabildiğince renklerle dolu olsun. Yanı başınızda da 'en' leriniz. Renklerle hareketlenin ve ruh halinizi, enerjinizi değerlendirin. Tüm bir yılı olabildiğince renklere yer vererek, kendi renklerinizi farklılaştırarak,  oluşturarak belki de, değişiminizi başlatın. Algınız ve tüm nefes alanınız değişsin. Rengarenk halinizle etrafınızı da sarıp sarmalayarak değişim rüzgarı oluşturursunuz belki. 

Değişmek iyidir. Renkli değişim, renksiz halinizden daha iyidir.   

Çimen AKGÜN
Standart Üye / 67 Yazı / 151,9K Okunma

25 Aralık 1985 İzmir iline bağlı Ödemiş ilçesi doğumluyum. Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü yüksek lisans mezunuyum. Lisansım Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olup, ilk yüksek lisansım ise Adlı Tıp alanıdır. Hukuk dalları üzerine KPSS, SMMM ve Açık öğretim kurslarında 8 sene öğretmenlik yaptım, Adlı Tıp alanında da hukuk üzerine çalışmalar yaptım. Lise hayatımdan beri uğraştığım tiyatro alanında akademik olarak yer almak için 2012 yılında konservatuar sınavlarına girerek bu alanda tezli yüksek lisansımı tamamladım. Kedi sahne sanatları tiyatrosunda oyuncu olarak yer almaktayım. Oyunculuk mesleğim içersinde bir çok tiyatro ve dizi içinde yer aldım. Aynı zamanda da profesyonel dans eğitmeniyim. Yaşam koçluğu, motivasyon koçluğu, kişisel gelişim uzmanlığı ve yaratıcı drama eğitmenliği yapmaktayım. Yazmayı çok seviyorum. Şiir yazan, şarkı sözü yazan, okuyan, araştırmacı bir kişiyim.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST