Loading

Değişim Liderliği ve Sürekliliği için Dört Öneri

Değişim Liderliği ve Sürekliliği için Dört Öneri

Değişim Liderliği ve Sürekliliği için Dört Öneri

COVID-19 gibi bir krizden, farklı olarak çıkacak ve eninde sonunda değişimi başaracağız.

Değişim süreklidir ve kesinlikle devam etmektedir.

Her şirket sürekli bir değişim ve adaptasyon döngüsü içerisindedir. Liderler, bir sonraki kriz ortaya çıkana kadar öngörülerini ve rafa geri koyacakları bir dizi yönergelere ihtiyaç duymazlar. Dikkatli bir şekilde liderlik yapıyorsanız, bu kriz sırasında her gün keskinleştirdiğiniz liderlik araçları, bu sürekli değişimde gelişmeniz için bir temel oluşturabilir.

Değişim liderleri aksamaları kabul eder ve getirdiği değişikliği taze ve yaratıcı kalmanın önemli bir parçası olarak görür. Liderler bu zihniyeti günlük yaşamlarında benimsedikten sonra, tüm şirketlerinde aynı zihniyetin aşılanması için çalışmalıdırlar

Geçmiş ve şimdiki ekleri kaldırın!

Geleceğinizi düşünmek geçmişten kopmak için daha kolay bir eylemdir. Geçmişi düşünmemek elbette zor ancak mevcut durumunuzu görmek için bu bağın bırakılması gerekir. En iyi çözümleri bulmak için geçmişin varsayımlarını, düzgülerini ve düşüncelerini bilmeli size nasıl hizmet ettiklerini kabul ederek gitmelerini izin vermelisiniz. Değişim zamanlarında eğer geçmişe bağlı kalmaya devam ederseniz kör noktalarınızı genişletebilirsiniz, vizyonunuzu negatif etkileyerek işiniz kötü gitmesine yol açabilirsiniz.

Şirketinizin başarıya giden yol haritası dün geçerli olsa da, yarın başarıya ulaşacağının garantisi yoktur. Koşulların değişmesini beklemeniz kendinizi ve takımlarınızı buna göre tepki vermeye hazırlamanız gerekir. Araştırmalara göre bize geleceği öngören liderlerin - bu gelecek belirsiz olsa bile - uzun vadede daha iyisini yaptığını söylüyor. Peki siz kendinizi ve takımlarınızı nasıl hazırlıyorsunuz?

Kapsayıcı ve kararlı olun!

Kriz zamanlarında, tek başına veya küçük gruplar halinde önemli kararlar verme eğilimi olabilir. Bu en hızlı seçenek gibi görünüyor, ama bizimki şu anda olduğu ve hiç kimsenin doğru perspektife ve gerekli tüm bilgilere sahip olamayacağı kadar hızlı değişen bir ortamda yanlış hareket olacaktır. Bu durumlar da gruplaşarak beyin fırtınası oturumları yapıp, bire bir toplantılar ve hatta çevrimiçi anketlere kadar, ekibinizden fikir ve geri bildirim almak için sayısız çözüm üretebilirsiniz. Mevcut koşullarda avantajlı olan mevcut tehditlerin, koşulların, fırsatların ve güçlü yönlerin ortak bir görünümünü oluşturarak ekibinizin fikirlerini toplamaya başlayabilirsiniz. Kilit nokta, ortak bir görüş elde etmek için çeşitli bakış açılarını birlikte araştırmaktır. Farklı gruplar eylem seçeneklerini iyice tartışabildiklerinde, tüm tarafların nihai karar etrafında birleşmeleri daha olası olacaktır.

Vizyon odağı için ekibinizle birlikte çalışın.

Şirketinizin vizyonunu gerçekleştirmek için farklı yollar izleyen en az üç stratejik yön belirleyin. Birlikte çalışın ve gerçekleri hissettirmek için bu yönleri yeterince ayrıntılı bir şekilde açıklayın. Geçmişin bırakılması gereken varsayımlarına, normlarına veya zihniyetlerine dikkat etmeyi unutmayın. Bu keşif, ortaya çıkan seçimi bildirecektir. Daha sonra şirketiniz için doğru olan tek bir yönü bulmanız ve uygulamaya almanız kolaylaşacaktır.

Duygusal Dengenizi Koruyun

Şu anda, insanlar mümkün olduğunca tehditle yaşıyorlar. Bunlar gerçek veya algılanabilir ve ayrıca duygusal veya fiziksel olabilirler. Mevcut belirsizlik ve belirsizlik seviyesinin sizi veya onları etkilemediğini iddia etmek doğru olmaz. Cesaretlendirmeyi sağlayın ve korkuyu asla motive edici olarak kullanmayın. Bunun yerine, çalışanların değişime uyum sağlamak için olumlu nedenler keşfetmelerine yardımcı olun.

İyimserliğinizi gerçekçilikle dengelediğinizden emin olun. Aşırı iyimser bir lider, gerçeklikle temastan uzak görünebilir ve ekibinin güvenini kaybedebilir. Herkesin bunu birlikte anlayacağı mesajını gönderirken değişime eşlik edebilecek yüksek stres ve risk seviyelerini kabul edin.

Şirketinizin bu krizden geçeceğini ve her zaman değişimle karşı karşıya kalacağını unutmayın.

Geleceği tahmin etmek imkansız olsa da, kaçınılmaz bir değişime hazırlıklı olmak esastır.

 

GÖKHAN KANPALTA
Standart Üye / 9 Yazı / 25,7K Okunma

Anadolu üniversitesi Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi mezunuyum. Yiyecek içecek sektöründe gelişerek ve geliştirerek birçok iş pozisyonunda görev aldım. Tüm iş birimleri ile aynı dili konuşabilmek adına ‘İşletme yönetimi eğitimi, Kahve uzmanlığı eğitimi, İnteraktif iletişim eğitimi, Etkileme sanatı eğitimi, Eğiticinin eğitimi, işe alım ve mülakat teknikleri eğitimi, Churn ve müşteri elde tutma eğitimi, Pazarlama iletişimi eğitimi, Dijital pazarlama uzmanlığı eğitimi, Sosyal medya uzmanlığı eğitimi, Stratejik yönetim, Wordpress eğitimi ve İçerik editörü eğitimlerini tamamladım. Şu anda mevcut Cold Stone Creamery markasının İş Geliştirme ve Operasyon Müdürüyüm. Aynı zamanda www.isdanis.com, www.kahvefirini.com, www.coffeecell.com.tr olmak üzere danışmanlık ve kahve satışı üzerine girişimci adayı olarak ayrıca iş hayatıma devam etmekteyim. Sosyal sorumluluk alanında Tohum Otizm Vakfı gönüllü elçisiyim.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST