Loading

Kaçak Girişme

Fikrini yarım, planlarını eksik, düşüncelerini ve hayallerini kısmen ortaya koyarak ilerleyemezsin. Her şeyini ortaya koyarak, tüm enerjinle orada olarak başarabilirsin. Net ol, tam ol!...

Kaçarak değil, eksik değil, yarım değil; tam olarak, orada ve ortada olarak başarabilirsiniz. Başarınız tam olacaksa, yola yarım çıkmayın!...

'Kaçak dövüşmek' diye bir tabir var. Ben biraz bunu farklı açıdan ele almak istedim. 'Kaçak girişme'. Yani bir eyleme yarım başlamayın demek istiyorum sizlere. Yarım fikir, yarım enerji, kısmen hayallerini ortaya koyma, tam adım atmama, hedefe eksik gitme... Tüm bunlar size başarı getiremez, hatta yarım başarı bekliyorsanız bu durumdan ya da 'önümü göreyim bir' düşüncesi varsa; baştan söyleyeyim tam bir başarısızlık sizi bekleyen. 

Hareketsizlik bile bu yaptığınız durumdan daha iyidir emin olun. En azından kaybınız daha az olur kendinize dair. Oysa yarım başlayan her şey, tama yakın bir kaybı size getirecektir. O nedenle hiç başlamamayı yeğlersiniz. Tama ulaşmak için, yarım yola çıkmayın. Tüm malzemenizi yanınıza alın. Tam için, tastamam yola çıkın. 

Hayallerinizi hayata geçirmek için maddi ve manevi tüm enerjiniz ile orada olmak zorundasınız. Ortaya tam anlamı ile çıkmazsanız 'kaçak dövüşenler' gibi aza ya da hiçe razı olursunuz. 

Kaybetmeyi göze alarak yola çıkmak gerek, büyük başarılara imza atmak için. Risk almak değil bu, göze almak. Risk her zaman var çünkü. Başardığınız anda da olmaya devam eder risk. Göze almak ise başlangıçta sizi hedefe doğru iten güçtür. Bir kere göze aldınız mı ilerlemişsiniz demektir. Sonra zaten risk almak daha kolay bir analiz gerektirecektir. 

Peki hayalinizi ortaya koyarken neleri göze alabilirsiniz? Cevap 'kazanmayı' olmalı. Kazanmayı göze almak zor olandır çünkü. 'Kaybetmek' her zaman ilk akla gelendir ve hep oradadır, yanı başınızda. 'Kazanmak' ise zor olan, hedefte olan, göze alınması gereken. Hayallerinize sahip çıkarken, fikirlerinizi ortaya koyarken ne kadar tam olursanız, kazanmayı o kadar göze almış olursunuz. Bu sayede sağlam ve garanti bir yolda ilerlemiş bir öykünüz olacaktır. 

Korkarak, göze almayarak yaşamak doğaya aykırı. Hiçbir canlı yarım şekilde yaşamını ortaya koymaz. Her zorluğun tam ortasında ve bütün varlığı ile hazırda bulunur. Yaşamın temel kuralı bu. Her canlı bir şeyi göze alır. Hayvanlar hayatta kalmayı göze alır mesela. Çünkü iç güdüleri bunun üstüne kuruludur. Bu güdü ile her güne başlarlar. Dikkat edin 'ölmeyi' göze alırlar demiyorum. Çünkü ölmek her zaman olan bir risk faktörüdür. Oysa 'hayatta kalmayı göze almak' demek; mücadele etmek zorunluluğu demektir. 

İnsanlar yani bizler için ise risk olan kaybetmektir. Bununla her zaman yüzleşiriz. Ama göze alınması gereken kazanmaktır. Kazanmayı göze aldığınız an mücadele edersiniz çünkü. İşte göze almadan yola çıkarsanız kaybetme riski ile karşılaşırsınız. Kaybınız elbette ki daha fazla olacaktır. 'Kaçak girişme' derken kast ettiğim tam da bu aslında başlıkta. Girişiminiz tam olsun, tıpkı hedefiniz gibi. Ulaşmak istediğiniz hedef yarım ise söylenecek bir söz yok ama kimsenin yarım bir hedefe gitmek uğruna bu kadar zahmete gireceğine ihtimal vermiyorum doğrusu. 

Tüm yazılarımda başarmak için gideceğiniz yollar ve yolculuklardan bahsetmeye çalıştım bugüne dek. Zorluklardan, kolaylıklardan, yol arkadaşlarınızdan, sizden, başlangıçtan ve ilerlemekten... Başarmanın sonundan hiç bahsetmedim çünkü sona doğru bir yolculuk değil bu, her zaman ileriye doğru, alternatifli ve değişken, dallanan bir yolculuk. Büyümeye doğru meyilli olması için de başlangıçta 'göze alarak' çıkılan bir yolculuk. Var olan riskleri kabul ederek, 'kazanmayı göze alarak' çıkılan bir yolculuk; kendi risklerini bertaraf edecektir zaten. 

O halde kaçak girişmiyoruz hiçbir hayale, hedefe, fikre ve bunlara dair tüm yolculuklara. Tam bir enerji ile, tam olarak, kazanmayı göze alarak, ortada ve aleni şekilde göğüsleyerek her şeyi hazır bulunuyoruz, yola öyle çıkıyoruz. Yarım bir başarı zaten başarı olamayacağı için, 'temkinli olma' bahanesine saklanmadan, tam manası ile ortada oluyoruz. Net ve tam oluyoruz. 

Gözlerinizi kapattığınızda canlanan başarı tablonuz ne kadar net ise, varacağınız yer de o kadar netleşir. Unutmayın; flu bir hayal canlandırarak, bulanık bir başarı tablosu elde edersiniz sadece...

 

Çimen AKGÜN
Standart Üye / 67 Yazı / 149,6K Okunma

25 Aralık 1985 İzmir iline bağlı Ödemiş ilçesi doğumluyum. Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü yüksek lisans mezunuyum. Lisansım Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olup, ilk yüksek lisansım ise Adlı Tıp alanıdır. Hukuk dalları üzerine KPSS, SMMM ve Açık öğretim kurslarında 8 sene öğretmenlik yaptım, Adlı Tıp alanında da hukuk üzerine çalışmalar yaptım. Lise hayatımdan beri uğraştığım tiyatro alanında akademik olarak yer almak için 2012 yılında konservatuar sınavlarına girerek bu alanda tezli yüksek lisansımı tamamladım. Kedi sahne sanatları tiyatrosunda oyuncu olarak yer almaktayım. Oyunculuk mesleğim içersinde bir çok tiyatro ve dizi içinde yer aldım. Aynı zamanda da profesyonel dans eğitmeniyim. Yaşam koçluğu, motivasyon koçluğu, kişisel gelişim uzmanlığı ve yaratıcı drama eğitmenliği yapmaktayım. Yazmayı çok seviyorum. Şiir yazan, şarkı sözü yazan, okuyan, araştırmacı bir kişiyim.


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST